Antonescu: Tăriceanu ar putea fi folosit de PSD pentru a prelua controlul PNL

Antonescu: Tăriceanu ar putea fi folosit de PSD pentru a prelua controlul PNL

Aflat la Delegația Permanentă a PNL Argeș, președintele liberalilor, Crin Antonescu a afirmat că alegerile europarlamentare reprezintă pentru PNL un moment decisiv, în condițiile în care liberalii nu doresc să devină un partide mâna a doua, satelit al PSD.

”Pentru noi e un moment cu adevărat decisiv şi suntem într-un moment atât de greu şi într-un moment decisiv pentru că noi, împreună, am decis că PNL, între a deveni un partid de mâna a doua, satelit al PSD, şi între a-şi juca şansa extraordinară de a conduce România în următorii ani a ales-o pe a doua”, a afirmat Crin Antonescu. Liderul PNL a mai afirmat că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi folosit de PSD pentru a prelua controlul asupra PNL, dacă liberalii nu vor obține un scor bun la europarlamentare.

"Domnul Ponta vorbeşte cu mult drag despre PNL. Scuzaţi comparaţia, dar vorbeşte cum vorbea în timpul războiului Radio Moscova despre România, care trebuia să fie eliberată (...). Domnul Tăriceanu stă ca Ana Pauker în bagajele comuniştilor şi dacă, într-adevăr se întâmplă ceva după alegeri cu PNL, ceva rău, vine ocupaţia sovietică, recte pesedistă, şi-l aduce pe domnul Tăriceanu, adevăratul reprezentant al năzuinţelor poporului muncitor din PNL", a afirmat Antonescu.

Un rezultat slab al PNL la alegerile pentru Parlamentul European "este speranţa majoră şi grija principală a lui Victor Ponta şi a PSD-ului", a mai spus Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Vedeţi ceva în legătură cu obiectivul PSD la aceste alegeri? Vedeţi ceva în legătură cu intenţiile PSD în Parlamentul European? (...) Propaganda lor şi comunicatele lor se ocupă de PNL, încearcă să împartă tuturor cetăţenilor României, cu anticipaţie, coliva PNL şi a lui Crin Antonescu ca lider politic", a susţinut preşedintele liberalilor. Liderul PNL a mai spus că exclude varianta ca Victor Ponta să rămână premier dacă el va fi ales președinte. "Dacă domnul Ponta reuşeşte să găsească un candidat la preşedinţie, dar am impresia că e o problemă. Sunt unii care se oferă, cum ar fi Tăriceanu sau Geoană, dar apoi se ceartă între ei şi nu se hotărăşte să-i ia. Sunt alţii pe care domnul Ponta i-ar vrea, cum ar fi Isărescu sau Maior, dar care, din diferite motive, nu vor dânşii. Nu ştiu ce o să se întâmple. Dacă găseşte totuşi pe cineva şi-l scoate preşedinte, atunci rămâne premier", a mai spus Antonescu.  Liderul PNL, Crin Antonescu, a mai afirmat că  sondajele de opinie prezentate de actuala Putere politică prezintă PNL ca situându-se sub scorul real al partidului, ceea ce are ca scop ”demoralizarea” susţinătorilor PNL. ”În 2009, grija principală a lui Traian Băsescu a fost aceea de a nu ajunge Antonescu în turul doi ca să se întâmple ceea ce s-a întâmplat. (…) Partid mare, care nu putea să suporte să nu dea preşedintele ţării, PSD a făcut tot ce a putut ca să nu intre Antonescu în turul doi. (…) Care e ţinta lui Traian Băsescu, ce mai poate aspira să fie? Preşedinte al României? Nu se poate. Nu se poate nu doar pentru că nu-i dă voie Constituţia, ci pentru că n-ar mai putea obţine voturile. Poate Traian Băsescu să susţină un candidat, are el un asemenea candidat şi are el atâta credibilitate încât să propulseze un om care să bată PSD şi să câştige Preşedinţia României? Fireşte, nu. Ceea ce-i rămâne lui Traian Băsescu pentru a juca în continuare un rol major în România este să fie liderul opoziţiei la un preşedinte şi la un guvern socialist, dar asta înseamnă eliminarea noastră ca partid cu adevărat puternic, eliminarea mea în calitate de candidat la preşedinţie. Iată de ce acest foc se concentrează acum asupra noastră. Iată de ce factorul psihologic este major pentru că ei ştiu că acestea vor fi nişte alegeri de moral, de mobilizare, că aceste alegeri vor aduce succes acelora care pun o credinţă, pun proiecte, apartenenţa la un partid politic adevărat mai presus decât promisiuni bugetare care oricum nu s-au onorat şi nu se vor onora, sau promisiunile pe care le ştim ale Partidului Social Democrat sau ale lui Victor Ponta", a mai spus Crin Antonescu.