Antonescu: PSD-ul lui Ponta este mult mai slab decât PSD-ul lui Năstase

Antonescu: PSD-ul lui Ponta este mult mai slab decât PSD-ul lui Năstase

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că PSD-ul condus de Victor Ponta este mult mai slab decât PSD-ul condus de Adrian Năstase.

"PSD-ul lui Ponta este mult mai slab decât PSD-ul lui Adrian Năstase din 2004. E mai slab nu doar pentru că domnul Ponta nu e domnul Adrian Năstase de atunci, ci pentru că au mai crescut nişte copii, nişte tineri au mai căpătat drept de vot, că milioane de oameni români au mai umblat prin Europa asta şi prin lume şi unii s-au mai întors, că mintea oamenilor s-a mai deschis şi că e mai greu în 2014 să mai convingi, să mai manipulezi, să constrângi oamenii, aşa cum făceai în 2004", a spus Antonescu. Acesta a afirmat miercuri, în cadrul unei întâlnirii avute la Bacău cu liderii PNL din judeţele Moldovei, că profilul alegătorilor din România s-a modificat faţă de acum zece ani și că partidul pe care îl conduce are șansa de a da și președintele și premierul. 'Nu am niciun fel de ezitare să spun că PNL are o şansă unică, pe care o urmăreşte de 25 de ani, de care a fost în câteva rânduri aproape, dar pe care acum o are din plin: şansa de a conduce politica românească, de a avea preşedinte şi prim-ministru în acelaşi timp, şansa de a fi liderul unei majorităţi parlamentare şi al unui guvern şi care, într-o acţiune conjugată cu viitorul preşedinte, să ducă România în direcţia în care trebuie dusă", a mai spus Antonescu.  Antonescu a afirmat că PNL a avut numeroase câștiguri de pe seama USL, referindu-se la numărul de mandate de preşedinţi de consilii judeţene şi de primari de municipii obţinute de membrii PNL în numele USL.

"Pentru PNL, au fost câştiguri certe şi care ne rămân, câştiguri reflectate în primul rând la nivelul poziţiilor în administraţia locală, acolo unde de la cinci consilii judeţene în 2008 am ajuns la 13 în 2012. Sunt cu adevărat trist că un proiect de o asemenea anvergură a eşuat. România are nevoie şi multe lucruri ar putea fi făcute mai repede şi mai sigur prin alianţe mari", a adăugat liderul liberal.

Ne puteți urmări și pe Google News