Anul acesta de Halloween se poară ZOMBIE. Măştile cutremurătoare purtate de oamenii obişnuiţi rivalizează cu machiajul de la Hollywood | GALERIE FOTO

Anul acesta de Halloween se poară ZOMBIE. Măştile cutremurătoare purtate de oamenii obişnuiţi rivalizează cu machiajul de la Hollywood | GALERIE FOTO

S-au dus vremurile în care de Halloween se purtau costume drăgălaşe de vrăjitoare. Acum la modă este apocalipsa zombie.

Oricine are la dispoziţie kit-uri de Halloween şi cu 4-5 culori diferite şi o porţie de sânge fals, se poate transforma într-o oribilă creatură.

 În cultura modernă obsedată de monştri, oamenii devin se dovedesc a fi chiar buni la crearea de personaje credibile terifiante cu ajutorul machiajului. E drept că operaţiunea durează puţin mai mult decât aplicarea unei măşti de silicon, dar efectul este unul spectaculos care le motivează efortul.

Setul de imagini publicate de Mashable demonstrează din plin că la capitolul monstruozităţi oamenii nu duc lipsă de imaginaţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Celtii credeau că pe 31 octombrie, Halloween-ul de astăzi, dispare graniţa dintre viaţă şi moarte, iar spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea de corpuri vii pentru a le posedă în anul următor.

Pentru a se proteja de pericolul nevăzut, în noaptea de 31 octombrie, sătenii stingeau focurile din case, se costumau şi purtau măşti tocmai pentru a fi şi ei asemenea spiritelor şi a nu fi posedaţi. De Samhain, sufletele morţilor, care bântuiau străzile, trebuiau îmbunate prin daruri lăsate în pragul uşii pentru a asigura asfel abundenţa recoltelor viitoare.

În urmă cu 2.000 de ani sărbătoarea purta numele de All Hallows Eve, ziua de dinainte de All Saints Day, ce a fost creată pentru creştinarea păgânilor şi care, în 1 noiembrie, celebra toţi sfinţii Bisericii Catolice. Reprezentative pentru Halloween sunt portocaliul şi negrul, prima culoare simbolizând toamna, fecunditatea şi belşugul, iar negru simbolizează întunericul, moartea şi forţele obscure. Dovleacul a fost asociat cu Halloweenul încă din anul 1660. Jack-o-lantern sau dovleacul pentru Halloween era creat dintr-un dovleac obişnuit al cărui capac era tăiat. Faptul că este decupat sub formă unei fete, iar în interior are o lumânare, crează un efect înfricoşător.

Conform unui sondaj efectuat de CNN, aproape jumătate dintre americani cred în stafii, iar un sfert susţin chiar că au văzut sau au simţit prezenţa unui spirit. Mai mult chiar peste trei sferturi dintre cei chestionaţi au spus că ei cred în existenţa vieţii de după moarte.

O altă curiozitate este faptul că după Crăciun, Halloween-ul este cea mai comercială sărbătoare din lume. În Statele Unite, vânzările de bomboane ating pragul de un miliard de dolari anual.