Editura Evenimentul si Capital

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ la Primăria Capitalei. Rectificare bugetară de 4 MILIOANE DE EURO. Unde se duc BANII

Autor: | | 0 Comentarii | 177 Vizualizari

Primarul General, Gabriela Firea, a avut luni o întâlnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU şi ISU Bucuresti Ilfov, precum şi cu cei şase primari de sector din Capitală

Primul punct pe ordinea de zi a întâlnirii l-a reprezentat necesitatea înfiinţării de noi subunităşi pentru pompieri în Capitală pentru o distribuţie lărgită şi rapidă a forţelor de intervenţie în toate sectoarele din Bucureşti. Secretarul de Stat Raed Arafat a subliniat faptul că, din anul 1989, nu s-a mai construit nicio subunitate de pompieri, fapt care afectează semnificativ timpii de intervenţie în caz de urgenţă.

„Ne-am întâlnit pentru a analiza probleme comune, care se referă la o colaborare eficientă între autorităţile locale şi instituţiile responsabile în gestionarea situaţiilor de urgenţă având ca element central siguranţa cetăţeanului. Unul dintre cele mai importante aspecte vizează optimizarea timpilor de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă şi mă refer în primul rând la cutremur, incendii şi alte tipuri de incidente” a declarat Primarul General.  

 

Astfel, s-a stabilit că este imperios necesară construirea a 13 puncte noi pentru pompierii din Bucuresti. Potrivit ISU, în sectorul 1 există patru subunităţi şi mai este nevoie de încă trei astfel de subunităţi, în sectorul 2 există trei astfel de subunităţi şi mai sunt necesare încă două, în sectorul 3 există patru puncte destinate pompierilor şi mai este nevoie de încă un astfel de punct. În sectorul 4 există o singură subunitate şi mai sunt necesare încă două, la fel ca şi în sectorul 5, unde sunt patru subunităţi. Sectorul 6 deţine trei astfel de puncte şi mai sunt necesare alte trei.

În cadrul întrevederii, s-a stabilit ca, în maxim zece zile, primarii de sector să identifice suprafeţele de teren necesare pentru construcţia celor 13 subunităţi, în suprafaţă de maxim 150-200 mp, urmând ca Primăria Capitalei să supună aprobării CGMB un proiect de hotărâre prin care aceste terenuri să poată fi exploatate de ISU Bucureşti.

Primarul General a dat asigurări că, la rectificarea bugetară, vor fi cuprinse sumele necesare (aprox. 4 milioane de euro) pentru construirea acestor subunităţi, având în vedere că, în conformitate cu legislaţia de specialitate, administraţiile locale sunt obligate să sprijine forţele de intervenţie din cadrul comunităţilor .

O altă problemă semnalată de ISU se referă la accesul îngreunat al echipelor de intervenţie în unele cartiere noi, unde străzile sunt foarte înguste sau blocate de maşini parcate neregulamentar, în acest sens primarii de sector subliniind că este necesară o iniţiativă legislativă care să permită ridicarea maşinilor care blochează accesul maşinilor ISU.

Spitalul Colţea va fi optimizat din punct de vedere seismic, după model japonez

Un alt punct abordat în cadul întâlnirii l-a reprezentat lansarea unui proiect prin care spitalele aflate în administrarea Municipalităţii să fie optimizate din punct de vedere seismic. Astfel, proiectul pilot va începe la spitalul Colţea, spital reabilitat şi modernizat de Primăria Capitalei şi unde, conform unor expertize ale specialistilor japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur. Concret, în cazul producerii unui seism trebuie luate toate măsurile asfel încât nu doar clădirea în sine să fie funcţională, ci şi aparatura medicală.

În ceea ce priveşte şcolile din Capitală, Primarul General a solicitat primarilor de sector să aibă discuţii aplicate cu reprezentanţii ISU, astfel încât, până la începerea anului şcolar, să pregătească toate documentele necesare în vederea obţinerii autorizaţiei pentru securitate la incendiu, în cazul unităţilor de învăţământ care trebuie să ia măsuri în acest sens. 
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro