Arabia Saudită: 3 noi execuţii, un total de 97 de la începutul anului 2015

Arabia Saudită: 3 noi execuţii, un total de 97 de la începutul anului 2015

Un sirian acuzat de trafic de droguri şi doi saudiţi declaraţi vinovaţi de crimă au fost decapitaţi marţi în Arabia Saudită, ridicând la 97 numărul de execuţii care au avut loc de la începutul anului în această ţară, potrivit unei evidenţe ţinute de AFP.

Ritmul execuţiilor s-a accelerat în acest an în Arabia Saudită, unde crima, violul, jaful armat, apostazia şi traficul de droguri sunt pasibile de pedeapsa capitală, infoemeză Agerpres.

Sirianul, Mohammed Hussein Abdel Karim Halwani, declarat vinovat de trafic de metamfetamină, a fost executat la Joubail (est), a anunţat Ministerul de Interne saudit într-un comunicat, publicat de agenţia oficială SPA.

Cei doi saudiţi, Hussein al-Qahtani şi Jibran al-Qahtani, au fost executaţi la Abha (sud-vest), pentru două crime distincte, cu arme de foc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul de execuţii care au avut loc de la începutul lui ianuarie până la sfârşitul lui mai în Arabia Saudită a depăşit numărul total înregistrat în 2014, când 87 de saudiţi şi cetăţeni străini au fost decapitaţi.

Ministerul de Interne al Arabiei Saudite invocă "disuasiunea" ca argument principal pentru a justifica decapitările. Cu toate acestea, Christof Heyns, raportorul special al ONU privind execuţiile extrajudiciare, sumare sau arbitrare, a subliniat, în mai, că în Arabia Saudită nu sunt întrunite condiţiile pentru "procese echitabile, conform normelor'" internaţionale, multe dintre ele desfăşurându-se "în secret".