Arbitrul Eriksson, apărat de vicepreşedintele FIFA

Arbitrul Eriksson, apărat de vicepreşedintele FIFA

Vicepreşedintele FIFA, Jim Boyce, a criticat acuzaţiile formulate de tehnicianului Manuel Pellegrini la adresa centralului Jonas Eriksson, considerându-le "un nonsens total".

"Este un nonsens total să spui că un arbitru nu ar trebui delegat pentru că e dintr-o ţară mică. Dacă un arbitru s-a dovedit a fi la un înalt nivel nu contează din ce ţară provine", a declarat Boyce, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei de arbitri a FIFA, informează BBC, citat de Mediafax.ro.

Vicepreşedintele forului mondial a catalogat drept bună prestaţia lui Eriksson la meciul din Liga Campionilor. "Am citit remarcele făcute de mangaerul de la Manchester City. Am văzut meciul şi opinia mea personală este că arbitrul a avut o prestaţie bună", a adăugat Boyce.

Eriksson, 39 de ani, a fost selecţionat pentru a conduce meciuri la Cupa Mondială din 2014, iar Boyce a comentat că această alegere s-a făcut datorită calităţilor suedezului. "Toţi arbitrii aleşi pentru Cupa Mondială au fost evaluaţi de oficiali cu experienţă de la nivelul FIFA şi UEFA. Eriksson este un arbitru foarte experimentat şi a fost ales pentru Cupa Mondială pe baza excelentelor raporturi cu privire la performanţele înregistrate în Europa", a precizat Boyce.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antrenorul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, l-a acuzat pe arbitrul suedez Jonas Eriksson că a decis rezultatul meciului pierdut de formaţia sa în faţa FC Barcelona, scor 0-2, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, dictând nejustificat un penalti.

"Arbitrul a decis rezultatul meciului şi eu i-am spus asta. Înaintea acelui penalti, a fost un fault asupra lui Navas şi era la trei metri de fază. În plus, faultul (n.r. - de la penalti) a fost în afara careului", a declarat tehnicianul chilian.

La începutul reprizei secunde, Eriksson a acordat un penalti pentru FC Barcelona, după un fault al argentinianului Martin Demichelis asupra conaţionalului său Lionel Messi. Demichelis a fost eliminat pentru faultul comis în postură de ultim apărător, iar Messi a deschis scorul ('54).

Pellegrini a precizat că a simiţit de la început că suedezul nu este imparţial, fiind de părere că Eriksson nu ar fi trebuit delelgat la acest meci pentru că provine dintr-o ţară care nu contează foarte mult în fotbal.

"Pentru o partidă de o asemenea importanţă, nu ştiu dacă a fost o idee bună să delegi un arbitru suedez. Există în Europa ţări care contează în fotbal mai mult decât Suedia. Acest tip de meciuri cere arbitri mai experimentaţi. Delegarea unui arbitru care a greşit împotriva Barcelonei anul trecut, în optimi, a fost o eroare. El a greşit la meciul cu AC Milan faţă de Barcelona, iar acum şi-a reparat greşeala", a explicat Pellegrini, mai scrie mediafax.ro.