Armata, Jandarmeria și ISU lucrează la deblocarea drumurilor din Buzău

Armata, Jandarmeria și ISU lucrează la deblocarea drumurilor din Buzău

300 de militari, jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) acţionează, în această dimineață, în peste 20 de localităţi ale judeţului Buzău la deblocarea căilor de acces şi degajarea zăpezii din curţile persoanelor bolnave şi a bătrânilor.

Trei localităţi cu aproape 300 de locuinţe sunt, în continuare, fără curent electric, din cauza ruperii unor stâlpi de tensiune. “300 de efective, dintre care 150 de militari cu 20 de autocamioane şi utilaje ale armatei, acţionează în peste 20 de localităţi la deblocarea căilor de acces a unor instituţii cum ar fi Azilul de bătrâni din Râmnicu Sărat şi Centrul de recuperare din acelaşi oraş, dar şi la degajarea zăpezii din curţi, prioritate având persoanele bolnave şi bătrânii”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu.

Potrivit sursei citate, angajaţii Electrica au reuşit remedierea defecţiunilor din reţeaua de curent electric şi alimentarea a 10 dintre cele 13 localităţi rămase sâmbătă fără curent electric. „La această oră, mai sunt trei localităţi fără curent electric, din cauza stâlpilor de medie tensiune care au fost rupţi de vânt”, a mai spus sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News