Vitas promite să le facă fericite pe românce

Vitas promite să le facă fericite pe românce

Intepretul rus Vitas, posesor al unei voci de cinci octave-omologate de Cartea Recordurilor, urmează să susţină un concert în această seară, începând cu ora 20:00, la Sala Palatului.

Aseară târziu, numeroşii fani ai lui Vitas din România, organizaţi într-un fan-club cu site pe internet, l-au aşteptat la hotelul unde este cazat, „J.W. Marriott”, acolo unde cântăreţul le promisese o întâlnire „în carne şi oase”.

O zi încărcată

Programul zilei de astăzi este unul foarte încărcat pentru Vitas, artist obişnuit cu turneele lungi (concertul din această seară marchează de fapt debutul turneului european al lui Vitas) şi cu concertele obositoare, conform dezvăluirilor pentru EVZ făcute de Anastasia Necruţă, reprezentanta firmei Imperial Moldrom, organizatoarea concertului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dimineaţa, celebrul interpret rus va fi invitat în emisiunea „Tonomatul DP2”, pentru a răspunde unui tir de întrebări în direct. Vor fi singurele întâlniri cu presa sau cu fanii pe care le va avea Vitas în scurtul său sejur bucureştean.

De la ora 15.00, artistul intră în repetiţii, alături de profesorul său de canto, aflat la rândul său la Bucureşti, iar la ora 20.00 începe multaşteptatul concert.

Vitas va concerta timp de fix 90 de minute, fără nici o pauză, neîntrerupându-şi prestaţia solistică decât pentru cele patru melodii cântate împreună cu maestrul Gheorghe Zamfir, invitat special al concertului. Una dintre acestea va fi celebra „Ciocârlie” tradiţional românească.

"Talentul lui Vitas este infinit" Numele adevărat al lui Vitas este Vitali Vladasovici Graciov, iar povestea lui a început acum 27 de ani, când a venit pe lume într-un mic orăşel leton, numit Daugavpils. Două săptămâni mai târziu, tatăl său a fost trimis într-o misiune diplomatică în Ucraina, astfel încât micuţul a crescut în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră.

Vitas a scris cântecul „Opera nr. 2” când avea doar 12 ani, iar acesta a fost începutul uluitoarei sale cariere. În ce priveşte cantonarea muzicii lui Vitas într-un anumit context teritorial, lucrurile sunt tranşante pentru Serghei N. Pudovkin, producătorul tradiţional al artistului: „Obiectez puternic împotriva oricărei limitări, de regim politic sau de teritoriu geografic, în ce priveşte contextul Vitas. În opinia mea, talentul lui Vitas este infinit şi nu are nicio fixare, geografică, ideologică sau de altă natură. Aceste emoţii, această voce, această muzică sunt pentru absolut oricine. Inima sa pură şi cântecele sale nu pot fi limitate de niciun teritoriu şi de niciun fel de baze ideologice sau geografice”.

Muzică, internet, modă, cinema

În prezent, Vitas are patru instructori vocali: pentru jazz, muzică clasică, muzică latino-americană şi unul din India, care-l învaţă tehnici de respiraţie. Aceste îndemânări şi intonaţii ale vocii, ambitusul său vocal sunt rezultatul unei munci obositoare şi riguroase timp de patru ore pe zi. Este, pentru Vitas, o activitate obligatorie, indiferent de programul de turnee sau de orice altceva.

Hobby-urile lui Vitas se îndreaptă spre tehnologia de vârf şi spre Internet. Artistul a avut şi o interesantă colecţie de haine pentru femei care a fost prezentată pe scena Kremlinului, cu mare succes, dar programul actual al lui Vitas nu-i mai permite dezvoltarea acestui hobby.

O tendinţă importantă este implicarea lui Vitas în cinema. Cu două săptămâni în urmă a fost semnat contractul pentru participarea lui Vitas într-un uimitor blockbuster chinezesc, care va fi realizat de Hong-Kong şi de SUA. Este vorba despre străvechea legendă „Mulan”, iar rolul lui Vitas va fi cel al unui prinţ cu o voce uimitoare, capabil să acopere zgomotul tobelor unei oştiri duşmane. Filmările vor începe, cu participarea lui Vitas, la mijlocul lunii aprilie.

Scandaluri

„Au existat o serie de mistificări şi chiar tentative de şantaj în jurul lui Vitas în aceşti 10 ani, inclusiv şantaje de paternitate”, îşi aminteşte cu năduf Pudovkin. „Cred că este ceva inadmisibil. Au fost 11 tentative pentru a-l declara pe Vitas tatăl unui copil în instanţă. Câteodată chiar a fost nevoie chiar de examinări genetice pentru a dovedi că Vitas nu avea nicio legătură cu copilul. Ne-a luat mult timp şi mulţi bani”.   Acuzaţiile că Vitas ar fi un fel de ”Il Castrato” sunt respinse ferm de producătorul artistului: „Vitas este un bărbat foarte bine dezvoltat şi complet”. Vocea lui Vitas este apărată cu străşnicie: „Niciodată nu s-ar fi întors Vitas cu turnee în toate aceste oraşe, nu s-ar fi întors de patru ori pe stadioanele din Asia, n-ar fi fost un interpret de mare succes în toate aceste ţări, dacă nu ar fi fost absolut cinstit. Este inima sa, sunt emoţiile sale”.

Întrebat despre comparaţia cu Farinelli sau despre supranume precum „Privighetoarea cosmică”, Pudovkin răspunde: „Nu aş face analogii cu persoane decedate sau în viaţă. Pentru mine, Vitas este individual, unic şi strălucit în munca şi creaţia sa”. În ce priveşte femeile din viaţa lui, Vitas se declară fericit şi spune că nu are de ce să se plângă. Pentru Vitas, o femeie este „o muză, o legendă, este cineva pentru care el creează muzica sa”. Vitas face o declaraţie de dragoste femeilor din întreaga lume şi promite că foarte multe dintre românce vor primi ”o cantitate suplimentară de energie şi emoţii proaspete” la concertul din această seară.