Trucuri pentru recuperarea rapidă a bagajelor în aeroport

Trucuri pentru recuperarea rapidă a bagajelor în aeroport Aeroport. Sursa foto: Dreamstime

Călătoriile aeriene pot constitui deseori un sursă de stres, iar uneori îți pot strica vacanța. Iată cele mai abile strategii pentru a te asigura că vei avea parte de o călătorie confortabilă.

Recuperarea bagajelor pe aeroport poate fi facilitată de câteva strategii deștepte, ca să fii sigur că acestea ajung în timp util, relatează JerusalemPost.

Voiajul cu avionul implică și o oarecare doză de stres. Poți fi îngrijorat în legătură cu destinațiile lungi, cu filtrele de securitate sau dacă bagajele tale ajung în stare intactă. De asemenea, vei spera că oamenii lângă care te așezi în avion vor fi politioși și tăcuți.

Totuși, majoritatea turiștilor sunt cel mai mult îngrijorați cu privire la bagajele lor, întrebându-se dacă le vor mai vedea pe banda de bagaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretul este un check in mai târziu

Thomas Lou Scotto, un angajat la un aeroport regional din Statele Unite ale Americii, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat presei locale mai multe secrete legate de pierderea bagajelor. Astfel, expertul a explicat că cu cât faci check in-ul mai târziu, cu atât bagajul va fi încărcat ultimul și va fi descărcat primul la destinație. Însă mulți dintre noi se tem să facă check in-ul mai târziu, întrucât ar putea produce întârzieri care nu sunt necesare sau chiar să ducă la pierderea avionului.

O sugestie mai puțin stresantă este aceea de a solicita primirea bagajului imediat la îmbarcare, însă în acest caz liniile aeriene vor solicita o taxă suplimentară pentru acest serviciu. În plus, nu toate liniile oferă acest serviciu, în principal din cauza lipsei de forță de muncă.

Dacă vei călători la business class, poți beneficia de acest tip de serviciu. Cel mai bine este să verificați anterior voiajului.

O altă opțiune pentru a te asigura că valiza ta este printre primele pe banda de transmisie este să soliciți un sticker "fragile"  pe bagajul tău. În acest mod vei influența ordinea în care bagajul este încărcat în avion. Cele care au însemnul "fragile" vor fi încărcate ultimele, ceea ce înseamnă că vor fi descărcate primele.