Notarii scad onorariile pentru "Prima Casă"

Notarii scad onorariile pentru "Prima Casă"

După anunţul de reducere a dobânzilor şi a avansului pentru creditul contractat pentru achiziţionarea unei locuinţe, notarii vin şi ei în sprijinul programului "Prima Casă", iniţiat de Guvern.

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a anunţat azi că notarii vor reduce cu 30% onorariile pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă, pentru persoanele care-şi vor achiziţiona o locuinţă prin programul "Prima Casă".

În acest sens, UNNPR va înainta ministrului Justiţiei propuneri concrete pentru o reducere "considerabilă" a sumelor pe care cei îndreptăţiţi să beneficieze de programul "Prima Casă" le vor achita pentru a deveni "primii proprietari".

Garanţie acordată fără execuţie

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, buvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-a asigurat azi pe bancherii interesaţi de acest program guvernamental că garanţia statului va fi acordată imediat în caz de neplată a ratelor aferente creditului contractat, fără ca băncile să fie obligate să execute garanţia.

"Este o schemă simplă, dumneavoastră să aveţi garantat faptul că, în caz de neplată, garanţia funcţionează imediat, nu trebuie să executaţi garanţia. Faranţia trebuie să fie cea de la Fond, să nu aveţi garanţie imobiliară, cu alte cuvinte. Eu cred că schema va pleca la drum foarte, foarte repede pe o formulă din asta", a spus Isărescu în discuţia cu băncile.

La discuţia purtată azi între Guvern şi bancheri, au participat reprezentanţi ai BRD, Alpha Bank, Raiffeisen Bank şi BCR. Guvernul a anunţat, în urmă cu o săptămână, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

CITIŢI ŞI: „Prima casă”, fără temelii “Prima Casă”, cu avans maxim de 5% Negocieri pentru dobânda "Primei Case"