BALACI: „Mă bucur că Răzvan a renunţat la jucătorii expiraţi”

BALACI: „Mă bucur că Răzvan a renunţat la jucătorii expiraţi”

Ilie Balaci salută neconvocarea la echipa naţională, pentru meciul cu Lituania, a unor jucători care erau titulari de drept în era Piţurcă.

Naţionala de fotbal a României pleacă astăzi, la ora 17.00, spre Marijampole, acolo unde sâmbătă, de la ora 21.00, echipa lui Răzvan Lucescu va da piept cu Lituania, într-un meci contând pentru Grupa a 7-a de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. Rămaşi doar cu şanse teoretice de a mai merge în Africa de Sud, „tricolorii” par să nu fi depus armele, măcar la nivel declarativ.

Cei mai optimişti sunt cei chemaţi de Răzvan Lucescu la naţională în premieră sau după mulţi ani de absenţă. „Trebuie în primul rând să învingem şi astfel vom căpăta încredere pentru ceea ce va urma. De aceea e important meciul cu Lituania. Eu, unul, mai cred în şansele noastre, chiar dacă le apreciez la doar 0,02 la sută”, a mărturisit Bogdan Mara, singurul fotbalist al campioanei CFR Cluj prezent în lotul lui Răzvan Lucescu. Unirea domină lotul lui Răzvan

Unirea Urziceni, revelaţia actualului sezon al Ligii I, are, alături de Universitatea Craiova, cei mai mulţi fotbalişti la prima reprezentativă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Accidentarea suferită de timişoreanul Dan Alexa la antrenamentul de marţi seară s-a dovedit a fi de nerecuperat până la ora meciului cu Lituania, motiv pentru care selecţionerul Răzvan Lucescu l-a chemat la lot pe ialomiţeanul Răzvan Pădureţu. Acesta este al treilea jucător al liderului la prima reprezentativă, după George Galamaz şi Iulian Apostol. Cociş, Nicoliţă, Dorel Stoica şi Tamaş, căzuţi în dizgraţie

Era Răzvan Lucescu nu aduce doar o schimbare de atitudine la echipa naţională, ci şi modificări majore la nivelul lotului pe care se bazează România.

Titulari de drept în mandatul lui Victor Piţurcă, jucători precum Cociş, Tamaş, Nicoliţă şi Dorel Stoica au fost lăsaţi în afara lotului de noul selecţioner, care a preferat o infuzie de nume noi precum Ghioane, Mara, Apostol sau Dănciulescu.

„Îmi place foarte mult viziunea lui Răzvan Lucescu şi mă bucur că a renunţat la jucătorii expiraţi, care nu mai aveau ce căuta la echipa naţională. Am spus demult că sunt o serie de jucători care nu-mi plac şi care trebuie să fie înlocuiţi. Sper ca, sub comanda lui Răzvan Lucescu, să avem o naţională care să readucă lumea la stadion”, ne-a declarat ieri fostul internaţional Ilie Balaci.

"Îmi place viziunea lui Răzvan Lucescu şi mă bucur că a renunţat la jucătorii expiraţi, care nu aveau ce căuta la echipa naţională." - Ilie Balaci, fost internaţional