Barroso mai vrea un mandat la conducerea Comisiei Europene

Barroso mai vrea un mandat la conducerea Comisiei Europene

Preşedintele Comisiei Europene, portughezul Jose Manuel Barroso, a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în compania premierului ceh Jan Fischer, că va candida pentru un nou mandat la conducerea instituţiei, scrie AFP.

"L-am întrebat pe preşedintele Barroso dacă este pregătit pentru al doilea mandat şi am primit un răspuns pozitiv", a spus Jan Fischer, premierul ţării care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

"Accept această propunere", a precizat Barroso, care s-a arătat "onorat" în faţa unui nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

Jose Manuel Barroso a fost criticat de mai mulţi lideri social-democraţi, însă ar putea obţine un nou mandat, mai ales în urma alegerilor europarlamentare, desfăşurate săptămâna trecută şi câştigate de grupările politice de centru dreapta, care îl susţin pe acesta. Mai mult, fostul prim ministru portughez este susţinut şi de trei premieri de stânga, Jose Socrates (Portugalia), Gordon Brown (Marea Britanie) şi Jose Luis Zapatero (Spania).

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIŢI ŞI:

Prima miză după euroalegeri: Cioloş - comisar pentru agricultură

PSD şi PDL îşi dispută postul de comisar european