Instituțiile de forță din Republica Moldova sunt în stare de alertă. Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe

Instituțiile de forță din Republica Moldova sunt în stare de alertă. Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a transmis condoleanțe familiilor polițistului de frontieră și a angajatului de la Securitatea Aeroportuară de pe Aeroportul Internațional din Chișinău, care au fost uciși azi într-un ataca considerat terorist.

Potrivit unui mesaj transmis pe o rețea de socializare, Maia Sandu susține că este o zi tristă pentru toată lumea.

De asemenea instituțiile statului sunt alertă sporită din cauza unui astfel de atac violent, comis de un posibil mercenar Wagner.

”Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți. Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forță sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum s-a produs incidentul

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că în urma atacului de la Aeroportul Internațional din capitala Republicii Moldova, două persoane au murit.

Ministerul de Interne a anunțat că atacatorul a fost reținut și se află în custodia Poliției.

”Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău. În acest moment pericolul a fost înlăturat. Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime. Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte”, transmite Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Cel care a comis acest a atac a fost nemulțumit că i s-a interzis accesul în Republica Moldova. Într-un moment de neatenție al polițistului de frontieră, atacatorul a reușit să îi fure acestuia pistolul, după care a tras în direcția a doua persoane pe care le-a și ucis.

În incident au murit un polițist de frontieră și un angajat de la Serviciul de Securitate Aeroportuară care se afla în zona terminalului de sosiri.