Jose Mourinho riscă sancțiuni dure, după gesturile fără precedent. Portughezul va fi băgat în ședință

Jose Mourinho riscă sancțiuni dure, după gesturile fără precedent. Portughezul va fi băgat în ședință Sursa Foto: Arhiva EVZ

Comportamentul pe care l-a avut Jose Mourinho, după ce echipa sa, AS Roma, a pierdut finala Ligii Europa, disputată contra celor de la FC Sevilla, va fi analizat de UEFA.

Conducătorii UEFA au anunţat vineri deschiderea unei proceduri disciplinare vizându-l mai ales pe antrenorul lui AS Roma, Jose Mourinho, pentru insultele aduse arbitrului finalei Europa League, pierdută miercuri în faţa echipei Sevilla FC la lovituri de departajare, informează AFP.

Aşa cum se poate auzi într-un videoclip filmat în parcarea stadionului din Budapesta, care a găzduit finala, tehnicianul portughez i-a adresat insulte arbitrului englez Anthony Taylor. Potrivit regulamentului UEFA, este vorba de "un comportament incorect", pasibil de o suspendare, însoţită eventual de o amendă sau de "muncă de interes general în serviciul fotbalului".

Jose Mourinho și-a ieșit din minți după finala pierdută de AS Roma

Într-un meci deosebit de tensionat (nici Jose Mourinho, nici Sevilla nu pierduseră până atunci nicio finală de cupă europeană), arbitrul a arătat 13 cartonaşe galbene, dintre care 7 pentru jucătorii Romei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit organizaţiei arbitrilor englezi, PGMOL, Anthony Taylor şi familia sa au fost "hărţuiţi şi insultaţi" de suporteri ai Romei la aeroport. Aceste fapte nu sunt luate în calcul de UEFA, a cărei competenţă se opreşte la limitele stadionului.

Procedurile disciplinare ale UEFA vizează şi cele două cluburi, pentru o serie de infracţiuni mai obişnuite pe scena europeană: "invadarea terenului, aruncare de proiectile, aprindere de fumigene şi comportamentul incorect al echipei" pentru Sevilla FC şi "aruncare de proiectile, aprindere de fumigene, degradări (...) şi comportament incorect al echipei" în ce o priveşte pe AS Roma.

Sevilla FC a cucerit trofeul Europa League după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 4-1 la loviturile de departajare, în finala desfăşurată la Budapesta, în care scorul a fost egal, 1-1, atât după cele 90 de minute regulamentare, cât şi după prelungiri.

Finala Ligii Europa a fost ultima partidă a portughezului pe banca Romei. Jose Mourinho, intrat într-un con de umbră de mai mulți ani, din cauza lipsei rezultatelor, va lucra în stagiunea viitoare la PSG.

sursa: Agerpres