Candidatura lui Mircea Geoană la Cotroceni stârnește îngrijorare pe scena politică. Rareș Bogdan îl descrie drept un „candidat de forță”

Candidatura lui Mircea Geoană la Cotroceni stârnește îngrijorare pe scena politică. Rareș Bogdan îl descrie drept un „candidat de forță” Mircea Geoană. Sursa foto: Captura video

O candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențială de anul viitor i-ar pune în dificultate pe ceilalți pretendenți. Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan crede că secretarul general adjunct al NATO ar fi un candidat de forță, dacă va decide să se înscrie în campanie. În schimb, europarlamentarul este destul de convins că Laura Codruța Kovesi, procurorul EPPO, nu-și va asuma o astfel de candidatură.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a comentat speculațiile din spațiul public românesc referitoare la posibilele candidaturi la alegerile prezidențiale a Laurei Codruța Kovesi și a lui Mircea Geoană. El a spus că, din discuțiile cu șefa procurorilor europeni, a înțeles că o candidatură a acesteia, la alegerile de anul viitor, este exclusă.

Rareș Bogdan a declarat că a primit acest mesaj, o infirmare cu privire la speculațiile despre o eventuală candidatură la președinția României, chiar din partea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

„La Comisia pentru aprobarea bugetului, unde sunt membru al comisiei, am întrebat-o după şi cred că dânsa mi-a deschis subiectul. Nici măcar n-am apucat să o întreb eu, mi-a zis: domnul Bogdan, vă rog, spuneţi-le colegilor dumneavoastră şi celor cu care vă întâlniţi, domnule, nu candidez. Astea sunt declaraţiile dânsei spuse direct la Bruxelles acum vreo lună”, a povestit Rareș Bogdan despre discuția pe care a avut-o cu Codruța Kovesi

Ne puteți urmări și pe Google News

Speculațiile despre o posibilă candidatură a Laurei Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale de anul viitor circulă de mai multă vreme în spațiul public. Numele fostei șefe a DNA este asociat, atunci când vine vorba despre alegerile pentru Cotroceni, de partidul condus de Cătălin Drulă, USR.

Mircea Geoană, un candidat de forță

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a comentat posibilitatea ca secretarul general adjunct al NATO să-și exprime intenția de a candida. În opinia sa, o astfel de candidatură reprezintă un motiv de îngrijorare pentru ceilalți politicieni interesați. Europarlamentarul PNL crede că Mircea Geoană va fi un candidat de forță, însă are îndoieli că se va înscrie în cursa prezidențială.

„Domnul Geoană, dacă ar candida, ar fi un candidat de forţă, dar nu cred că va candida. Dar dacă ar candida ar fi un candidat de forţă datorită mesajului anticorupţie care a urcat din nou în top trei în România. Nu ştiu dacă va candida, m-am întâlnit, am fost la domnia sa la birou şi am avut discuţia asta, mi-a arătat şi un sondaj de opinie, nu ştiu ce va face domnia sa”, a spus Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, ironic la adresa lui Mircea Geoană

Pe de altă parte, europarlamentarul PNL l-a ironizat pe Mircea Geoană pentru că a mers cu bicicleta la baza NATO de la Câmpia Turzii, dar și pe Marcel Ciolacu care a ales să se deplaseze cu metroul. Rareș Bogdan pare să uite de acțiunile de imagine ale lui Klaus Iohannis, care traversa Bucureștiul pe bicicletă sau care se fotografia la schi, în vacanță.

„L-am văzut că merge cu bicicleta. Marcel Ciolacu merge cu metroul. Domnia sa am văzut că merge cu bicicleta, astea sunt gesturi electorale. Merge cu bicicleta la baza NATO de pe la Câmpia Turzii sau nu ştiu de unde. Sigur, e frumos, şi eu mă duc cu bicicleta, dar nu cred că-i acuma chiar preşedinte şi şef, adjunctul şefului NATO să meargă cu bicicleta? Mi s-a părut cumva forţat acest gest al domnului Geoană, care nu e un om cu mare experienţă politică şi nu mă aşteptam. Adică consultanţii uneori transformă unii candidaţi”, a declarat Rareş Bogdan, la Prima TV.