Asiguratorii: Putem face față obligațiilor de plată în cazul unui cutremur ca cel din 1977!

Asiguratorii: Putem face față obligațiilor de plată în cazul unui cutremur ca cel din 1977!

Industria asigurărilor din România "poate face față cu succes și fără probleme" obligațiilor de plată în cazul unui eveniment catastrofal.

Acesta este un răspuns la rezultatul testului de stres prezentat în 16 iulie de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), dat de Remi Vrignaud, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și CEO Allianz-Țiriac Asigurări, informează Agerpres.

"Capacitatea de despăgubire disponibilă membrilor UNSAR, prin protecțiile de reasigurare cumpărate pentru 2015, se ridică la peste 1,45 miliarde euro, cu aproape 60% peste simularea efectelor unui cutremur precum cel din 1977", susține președintele UNSAR.

Totuși, trebuie ținut cont de faptul că unele studii estimează valoarea pagubelor produse de un astfel de cutremur la circa 5 miliarde euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unei evaluări a sectorului de asigurări din România, la care au participat 13 societăți de asigurare (reprezentând peste 80% din piața de asigurări), unele societăți de asigurare din România trebuie să acționeze rapid în vederea consolidării pozițiilor financiare și a solvabilității, în condițiile în care deficitul de capital agregat este de 1,6 miliarde de lei și este concentrat la patru societăți. Cele patru societăți de asigurări cu deficit de capital agregat sunt Astra Asigurări, Carpatica Asig, Euroins și EximAsig.