Editura Evenimentul si Capital

Asociaţia Chirurgilor Plastici din România are un nou preşedinte

Autor: | | 0 Comentarii | 411 Vizualizari

Dr. Dragoș Zamfirescu este noul președinte al Asociației Chirurgilor Plastici din România (ACPR), după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, adunarea generală a validat alegerile de la finele anului trecut. Prof. dr. Ioan Lascăr și-a păstrat funcția de președinte de onoare.

Dr. Dragoș Zamfirescu are o experienţă de peste 17 ani în Chirurgie Plastică, 16 ani în Microchirurgie Reconstructivă şi 14 ani în Chirurgie Estetică, experiență concretizată în peste 4.500 de intervenții chirurgicale, dintre care unele cu grad deosebit de dificultate sau premiere naţionale. Timp de 16 luni a fost Research Felow la Microsearch Foundation of Australia din Syndey. A fost Visiting Doctor la Royal North Shore Hospital Sydney, St Vincent's Hospital Melbourne, Tokyo Medical University Hospital, Chang Gung Memorial Hospital Taipei, Italian Institute for Hand Surgery Monza, Centro Traumatologico Ortopedico Torino si Mayo Clinic Rochester Minessota. Activitatea ştiinţifică a Dr. Zamfirescu include peste 65 de articole publicate în reviste de specialitate (dintre care 11 articole ISI), 268 de prezentări susţinute la congrese de specialitate, 14 capitole şi cărţi apărute la edituri naţionale şi internaţionale. A primit 3 premii nationale si 2 internationale. Dezvoltarea profesională postuniversitară include si participarea la 76 de cursuri şi 82 de congrese de specialitate în România şi în străinătate.

Noua conducere a ACPR vrea să schimbe modul în care a relaționat până acum cu membrii săi și cu publicul. ACPR își propune, ca principale obiective, să contribuie la educația medicală continuă a membrilor săi, să informeze corect publicul și pacienții asupra posibilităților chirurgiei plastice și să se asigure de siguranța actului medical practicat de membrii săi”, spune dr. Dragoș Zamfirescu.

Asociația Chirurgilor Plastici din România (ACPR) s-a dezvoltat din nevoia dialogului în cadrul acestei specialități medicale. Specialitatea de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Microchirurgie Reconstructivă s-a dezvoltat în cadrul Institutului, apoi al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București, începând cu anul 1958. Fiecare șef de secție și de clinică din țară își are originea în clinica din Str. Arh. Ion Mincu, condusă de Profesorul Agrippa Ionescu. ACPR este afiliată unor prestigioase societăți profesionale internaționale precum European Society Of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery, European Board Of Plastic and Reconstructive Surgery, European Burn Association sau International Plastic Reconstructive and Aesthetic Society.

Mai multe detalii despre ACPR puteți găsi pe site-ul asociației, www.asociatiachirurgilorplastici.ro
Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro