Editura Evenimentul si Capital

Astăzi, termen limită pentru firme. Cine trebuie să depună urgent declarații la Fisc

Autor: | | 0 Comentarii | 972 Vizualizari

O serie de contribuabili persoane fizice și firme trebuie să-și depună declarațiile și să-și plătească impozitul astăzi, până la încheierea programului de lucru al administrațiilor financiare. EVZ vă spune care sunt companiile și persoanele fizice vizate și ce formulare trebuie să depună la Fisc.

Menționăm că astăzi au obligația depunerii anumitor declarații și efectuării plății impozitului acei contribuabili care au avut ca termen de declarare data de 25 aprilie, care a fost sâmbăta, motiv pentru care ultima zi de declarare este considerată ziua de luni.

Astfel, trebuie să achite impozitul reținut la sursă în luna martie companiile care le plătesc colaboratorilor venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte sau convenții civile și de agent, din expertiză contabilă și tehnică, judiciară şi extrajudiciară. În aceeași categorie intră și plata impozitului reținut la sursă pentru veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere cu o persoană juridică ce nu generează o persoană juridică, din premii şi jocuri de noroc, venituri obţinute de nerezidenţi, dar și din alte surse.

Firmele care aplică sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual cu plăţi anticipate efectuate trimestrial au astăzi termen pentru plata anticipată a impozitului pe profit pentru primul trimestru al acestui an.

Tot astăzi firmele trebuie să depună declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat (Formular 100). Astăzi este data limită și pentru depunerea Declarației privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor aferente trimestrului precedent (Formular 104).

De asemenea, astăzi este termenul limită pentru firmele și persoanele fizice care sunt plătitoare de salarii sau de venituri asimilate salariile. Acestea trebuie să depună Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate (Formular 112), pentru luna martie sau pentru primul trimestru al acestui an    

Iar în ceea ce le privește pe persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România şi persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România, acestea vor depune Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice (Formular 224).

Persoanele  impozabile înregistrate ca plătitori de TVA depun cel târziu astăzi decontul de TVA (Formular 300). Tot astăzi se depune și decontul special de TVA (Formular 301), dar și Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată (Formular 307).

Persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat şi care fac livrări, achiziţii, prestări de bunuri sau servicii care sunt obligate la plata TVA vor depune Declarația privind TVA datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat (Formular 311).

Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA mai trebuie să depună Declaraţia recapitulativă privind livrările, achiziţiile, prestările intracomunitare de bunuri pentru luna martie (Formular 390 VIES). Acești contribuabili vor depune și Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente.

Beneficiarii scutirilor de accize (instituţii, organizaţii) trebuie să depună Depunerea Cererii de restituire a accizelor de către importatori pe trimestrul precedent. Iar vânzătorii au termen pentru depunerea cererii de restituire a accizelor în cazul vânzărilor la distanţă, pentru trimestrul precedent.

Tot acum este momentul pentru firmele care depăşesc plafonul de 2,25 milioane lei și care renunţă la aplicarea sistemului TVA la încasare pentru a depune o notificare în acest sens.
Alte articole din categoria: Afaceri

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro