ATENŢIE la junk food. Experţii avertizează că mâncarea nesănătoasă poate DISTRUGE intestinele tinerilor | GALERIE FOTO

ATENŢIE la junk food. Experţii avertizează că mâncarea nesănătoasă poate DISTRUGE intestinele tinerilor | GALERIE FOTO

Cât de mult poţi mânca junk food până când organismul să cedeze şi să te alegi cu probleme grave de sănătate? Medicii avertizează, că tinerii îşi pot distruge intestinele fără să îşi dea seama, printr-o alimentaţie nesănătoasă. Ingerarea de antibiotice şi dieta săraca ar putea fi cauza care conduce la boala Crohn.

Potrivit Daily Mail, în ultimii 10 ani numărul tinerilor care suferă de această boală a crescut cu peste 300%. 

Anumite alimente ar putea rămâne în intestin, provocand inflamarea în timp ce organismul încearcă să le proceseze. "Acest lucru s-ar putea să fie din cauza faptului că alimentele respective determină o schimbare în tipurile de bacterii care trăiesc in intestin", a explicat Janindra Warusavitarne, chirurg specialist la Spitalul San Marco, din Harrow. 

În mod ironic, persoanele care sufera de boala Crohn preferă alimentele dulci, prelucrate, deoarece acestea sunt mai puţin susceptibile de a provoca diaree decât alimente bogate în fibre, cum ar fi cereale tărâţe. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar dieta nu este singur factor care poate conduce la boala Crohn mânca sănătos. Un alt factor de risc este fumatul, care poate provoca bolcarea circulaţiei sanguine în intestin.

Pe de altă parte, unii specialişti consideră că apariţia bolii este favorizată de ingerarea de antibiotice, în special în copilărie şi adolescenţă, care poate distruge bacteriile intestinale "bune". 

Boala Crohn este o afectiune autoimună care afectează intestinul. Ssistemul imunitar eliberează anumite proteine care ucid bacteriile "bune" din intestin. Acest lucru produce inflamarea intestinului, diaree, dureri de stomac, pierdere în greutate şi oboseală extremă, tocmai din cauza unei proaste digestio a alimentelor.

Boala Crohn, care determină inflamaţia şi ulceraţia tractului digestiv, poate afecta orice porţiune a tubului digestiv, dar are predilecţie pentru partea terminală a intestinul subtire (ileon) şi intestinul gros (colon).