ATENTIE, VIITORI ȘOFERI! Modificare la dosarul de examinare pentru OBȚINEREA PERMISULUI de conducere. VEZI cum arată cererea!

ATENTIE, VIITORI ȘOFERI! Modificare la dosarul de examinare pentru OBȚINEREA PERMISULUI de conducere. VEZI cum arată cererea!

Începând de astăzi, pentru obținerea permisului de conducere candidații vor fi obligați să atașeze, la dosarul de examinare, un nou document, conform unui act normativ ce a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ministerului Afacerilor Interne a operat o nouă modificare referitoare la dosarul de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, de aceasta dată pentru a transpune în legislația românească anumite reglementări europene.

Mai precis, instituția a lansat în dezbatere publică, în luna mai, un proiect de ordin care actualizează dispozițiile referitoare la examinare și la condițiile pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a susține examenul. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 543 de astăzi, devenind Ordinul MAI nr. 110/2014, deja în vigoare.

Astfel, potrivit actului normativ, candidații trebuie să includă un nou act în dosarul de examinare. Este vorba despre o „declaratie pe propria raspundere a candidatului”  în cuprinsul căreia, candidatul declară dacă este cetățean roman, dacă este cetățean al statelor membre ale UE, al Spațiului Economic European sau al Confederației Elvețiene sau dacă este străin, cu drept de ședere temporară sau pe termen lung.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amintim că, până acum, dosarul de examinare trebuia să conțină următoarele documente:

- cererea-tip, semnată de candidat; - fisa de școlarizare, emisă de școala de conducători auto în cadrul căreia candidatul a absolvit cursurile de pregătire teoretică și practică, în care se consemnează și avizul medical «apt pentru conducerea autovehiculelor din grupa...», corespunzător categoriei pentru care se solicită examinarea;

- documentul eliberat de unitatea de asistență medicală autorizată, care atestă grupa de autovehicule pe care solicitantul este apt să le conducă, se pastrează la școala de conducatori auto care a pregătit candidatul; - certificatul de cazier judiciar în termenul de valabilitate; - copia actului de identitate valabil; - dovada de plată a taxelor și tarifelor aferente obținerii permisului de conducere.

Această declarație este data pentru a crea un mecanism prin care statul român asigură îndeplinirea obligațiilor ce rezultă din Directiva 126/2006/CE, mecanism ce are în vedere eliberarea permisului de conducere unei persoane care are reședința normală pe teritoriul României și nu pe teritoriul altui stat membru. Îndeplinirea acestei condiții contribuie, în special, la combaterea „turismului permiselor de conducere".