ATENȚIE! Vine cea mai DEPRIMANTĂ zi din 2015

ATENȚIE! Vine cea mai DEPRIMANTĂ zi din 2015

Cea de-a treia zi de luni a anului, care, în 2015, cade pe 19 ianuarie, este cea mai deprimantă zi, spune psihologul britanic Cliff Arnall.

Teoria despre "Blue Monday" (Lunea tristă, n.r.) a apărut în 2005. Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi, având în vedere că, în această perioadă, oamenii manifestă o stare de tristeţe, inactivitate şi consumă carbohidraţi în exces.

În 2014, o companie de băuturi a contrazis această teorie, anunţând că "Blue Monday" nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci în prima zi de luni a anului. Această zi, considera compania, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici a arătat că persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului. De asemenea, experţii recomandă sporturile specifice iernii sau, dacă vremea este mult prea friguroasă, exerciţiile la sală.