Atributele unui mers frumos

Atributele unui mers frumos

Pendularea usoara a soldurilor, spatele drept si privirea paralela cu solul sunt considerate drept caracteristici insemnate ale senzualitatii feminine.

Prototipul frumusetii feminine se schimba adesea, chiar de la an la an, in functie de felul machiajului, coafurii sau vestimentatiei. Un singur aspect ramane acelasi de-a lungul timpului, si anume mersul.

Cheia seductiei

Clepsidra este forma ideala pe care trebuie sa o aiba corpul femeii frumoase, dar nu este suficient pentru aceasta sa fie si atractiva. Un grup de cercetatori de la Universitatea din New York a demonstrat ca, pentru a fi seducatoare, o femeie trebuie sa-si unduiasca soldurile cand merge.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cheia seductiei feminine in cultura occidentala este diferenta considerabila dintre masurile taliei si cele ale coapselor. De la Marilyn Monroe si pana la Beyonce sau Jennifer Lopez, talia mica si soldurile bine definite au ramas punctele forte ale sexualitatii feminine.

Mersul de felina este atragator

Studiul american asupra mersului femeii, publicat de BBC, a fost realizat pe un esantion de 700 de persoane, carora li s-au aratat o serie de siluete in mers. Majoritatea participantilor au afirmat ca siluetele in forma de clepsidra apartin doamnelor si sunt foarte atractive. Silueta ideala a unui barbat este aceea de trapez, iar el trebuie sa isi balanseze usor umerii in timp ce merge. Inca din cele mai vechi timpuri, femeile indraznete isi unduiau soldurile pentru a evidentia feminitatea, iar acest tip de mers se aseamana cu cel al felinelor.

In anii ‘80 si ‘90 doamnele incercau sa imite mersul modelelor de pe podium. Tocurile foarte inalte si platformele erau in mare voga, ca si in prezent, de altfel. Diferenta este ca acum doamnele par mai pregatite pentru a purta acest fel de incaltaminte. Mersul ingenuncheat sau in X, defectul deceniului trecut, din fericire, nu mai este atat de des intalnit.

Recomandari

Elemente estetice. Pentru a avea un mers frumos si elegant trebuie sa tii cont de balansarea soldurilor in mod corect, de pozitia dreapta a spatelui, de controlarea ticurilor nervoase si de pastrarea privirii paralele cu pamantul.

Nu imita mersul altei persoane! „Este important sa descoperi personalitatea fiecarei tinere, sa respecti trasaturile de caracter si sa nu incerci sa impui o anumita conduita fortata”, afirma Alina Brailescu, instructor de modelling al agentiei Best Models. „In ultimii ani, se remarca o tendinta spre mersul cat mai natural. Trebuie sa se renunte la mersul agresiv, artificial, in favoarea unei tinute relaxate”, continua instructorul de modelling.

Antidot. „Mersul in X, care nu mai este valabil decat in cazul rochiilor de seara, se poate corecta prin inversarea pantofilor. Incalta-te cu pantoful drept in piciorul stang, si invers, si incearca sa mentii varfurile acestora pe o linie continua”, incheie Alina Brailescu.

TIPOLOGII

Sa vad cum mergi, ca sa-ti spun cine esti!

„Felul in care mergem dezvaluie ce fel de persoane suntem, chiar mai mult decat ne-am dori”, afirma psihologul Cristiana Levitchi.

> Mersul apasat denota o pesonalitate puternica, pragmatica si cu picioarele pe pamant. Din pacate acest tip de mers, deloc feminin, il au tot mai multe doamne din cauza ritmului alert al modului de viata.

> Mersul lin il au visatoarele si cele cu putina incredere in fortele proprii. Paradoxal, femeile care merg lin sunt foarte diplomate si imprevizibile.

„Putem afirma ca acest tip de mers este viclean, iar persoanele care merg astfel nu sunt intotdeauna sincere”, spune psihologul Cristiana Levitchi.

> Mersul pe exterior caracterizeaza o doamna introvertita si ganditoare. Cele care tocesc pantofii pe exterior nu sunt foarte deschise si prietenoase.

> Mersul labartat il au cuceritoarele lumii. Cu toate ca acest tip de mers nu este prea atractiv, femeile care merg astfel sunt foarte deschise, receptive la nou si cooperante. Cele care „arunca picioarele” nu sunt foarte seducatoare prin mers, dar ascund o sexualitate exploziva.

> Mersul cocosat este total inestetic, dar des intalnit. Cu mult timp in urma, cele care erau cocosate erau, de fapt, complexate de inaltimea exagerata sau de forma sanilor.

In prezent, femeile cocosate nu considera neaparat ca au un defect. Probabil nu-si dau seama ca tin umerii indoiti, iar cu timpul si spatele va capata o arcuire urata.