Atrocitățile regimului Al Assad: oponenții încarcerați, spânzurați și arși în lagăre moderne | PULSUL PLANETEI

Atrocitățile regimului Al Assad: oponenții încarcerați, spânzurați și arși în lagăre moderne | PULSUL PLANETEI

Evoluțiile de pe teren din Siria au început să dezvăluie atrocități moderne ale regimului Bashar al Assad, care frizează crimele în masă din Al Doilea Război Mondial.

 Mai mult, după intervenția Rusiei pe teren, Al Assad a câștigat încredere și își șterge și urmele torturii, crimelor și represiunilor. Astfel, potrivit datelor identificate din satelit de americani și confirmate de oamenii de pe teren, Bashar al Assad a construit un crematoriu în curtea celei mai mari închisori din Damasc.

Probele aflate în posesia statului american acoperă câteva fapte: construcția crematoriului în închisoarea militară cea mai mare din apropiere de Damasc, lucru dat publicității de Departamentul de Stat luni. Este vorba despre Stuart Jones, acting assistant secretary of state pentru Afacerile Orientului Aprăpiat, care susține că crematoriul identificat e folosit pentru a face să dispară corpurile din închisoare, acolo unde Bashar Al Assad ar fi autorizat execuții în masa prin spânzurare în rândul membrilor capturați și arestați ai opoziției. E vorba despre mii de oameni care au trecut prin acest proces în cei șase ani de război în Siria.

Până la construcția crematoriului, multe trupuri au fost aruncate în gropi comune în jurul închisorii militare, potrivit surselor credibile citate de către asistentul interimar al Secretarului de Stat. Jones a mai dat publicității imagini din satelit și aeriene ale clădirii crematoriului, făcut ca să ușureze macabra industrie de distrugere a trupurilor celor anchetați, torturați și spânzurați. Complexul militar al închisorii Sednaya este, astfel, complet lipsit de probe privind atrocitățile și masacrul comis chiar dacă date despre situația de aici au răsuflat pe diferite canale către presa internațională și autoritățile occidentale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dosarul privind crimele în masă ale lui Bashar al Assad se apropie amenințător de cel al precedesorului său mai celebru din Germania Nazistă, odată ce între capetele de acuzare s-au aglomerat - pe lângă lovituri aeriene împotriva propriei populații cu arme interzise, bombe butoi, arme cu fragmentație - atacuri chimice și ucideri extrajudiciare în masă, înfometare până la moartea în masă a celor din enclavele opoziției, cu blocarea convoaielor umanitare sau atacarea acestora, țintirea civililor pe scară largă, arestări ilegale ale opoziției, tortură, spânzurări în masă, acum crematorii umane.

Tema crimelor regimului lui Bashar al Assad este una recurentă dar care amenință să arunce în aer situația actuală și cea post război, acolo unde Bashar al Assad nu numai că nu-și mai află locul, ci chiar va compare în fața Tribunalului Internațional pentru crime împotriva umanității. Însă această schimbare bruscă intervenită după atacul cu rachete Tomahawk al SUA arată un alt element relevant, faptul că sprijinul necondiționat al Iranului și Rusiei pentru regimul al Assad ar putea să reprezinte de asemenea, motive de angajare a responsabilității prin complicitate.

Pe de altă parte, deși a fost prezentată triumfalist ca o mare realizare și înțelegere bilaterală ruso-americană, cu pozele exfiltrate și publicate fraudulos de către Sergey Lavrov, ei bine întâlnirea Trump-Tillerson cu Lavrov nu a adus mari realizări nici pe frontul sirian, așa cum nu a produs schimbări pe frontul ucrainean. Rusia și-a asumat gestionarea Iranului și a milițiilor pro-iraniene care să se retragă de pe teren, din Siria, în timp ce Bashar al Assad ar trebui controlat să nu mai atace opoziția. Rezultatul e sub semnul întrebării, iar Jones însuși a subliniat scepticismul total al SUA pentru perspectiva realizării acestor elemente angajate de către Rusia pe teren.