Au fost Coldea şi Kovesi acasă la Oprea în 2009? REACŢIA FOSTULUI MINISTRU de Interne SPUNE TOTUL

Au fost Coldea şi Kovesi acasă la Oprea în 2009? REACŢIA FOSTULUI MINISTRU de Interne SPUNE TOTUL

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a intervenit telefonic, miercuri seara, la emisiunea ”Sinteza zilei” şi a evitat să răspundă tranşant întrebărilor puse de moderatorul Mihai Gâdea, care dorit să afle dacă în noaptea alegerilor din 2009, Florian Coldea () şi Laura Codruţa Kovesi au fost prezenţi la masa pe care acest a organizat-o la el acasă, conform dezvăluirilor pe care jurnalistul Dan Andronic le-a făcut în serialul „Noi suntem statul”.

Dialogul telefonic dintre Mihai Gâdea şi Gabriel Oprea

Mihai Gâdea: Confirmaţi prezenţa celor enumeraţi de domnul Andronic (n.r. inclusiv Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea)?

Gabriel Oprea: Fac o declaraţie, aşa cum ne-am înţeles. Am precizat şi joi că atunci, duminică, 6 decembrie, a fost o simplă cină. Nu i-am organizat ziua de naştere sau ziua de sfânt domnului Onţanu. Au fost acolo domnul Maior, domnul Dâncu, domnul Iordănescu, domnul Andronic…

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihai Gâdea: Au fost la această cină Colea şi Kovesi?

Gabriel Oprea: La acea întâlnire am invitat aceste persoane.

Mihai Gâdea: Ei (n.r. Coldea şi Kovesi) au venit neinvitaţi?

Gabriel Oprea: Cred că a fost foarte clar ce am spus…

Mihai Gâdea: Atunci Coldea şi Kovesi au venit din proprie iniţiativă?

Gabriel Oprea: Eu înţeleg poziţia dumneavoastră, dar nu a fost nimic politic, a fost o simplă masă, o cină, nimic mai mult şi asta se va dovedi. Înţeleg că va fi o Comisie, vor fi declaraţii sub jurământ.

Mihai Gâdea: E posibil ca în biroul în care s-a retras domnul Andronic, să se fi discutat şi ceva politic?

Gabriel Oprea: Domnule Gâdea, înţeleg şi momentul, că Dan Andronic are supărările lui, şi eu le am pe ale mele, dar a fost o simplă cină... Nu mai am nimic de adăugat. Nu ştiu dacă merg sau nu la Comisie, dar nu am nimic de ascuns.

Mihai Gâdea: În acest moment, lucrurile sunt clare. Declaraţia domnului general… Doar nu era să se incrimineze… Eu, noi, cu domnul general, am fost în tabere diferite foarte mulţi ani, el a avut multe poziţii ministeriale în timpul regimului Băsescu… Situaţia în care se află un om care este acuzat de lucrurile pe care le ştiţi, îl face să declare lucrurile pe care le-a declarat.

Referitor la declaraţiile de mai sus, Dan Andronic a postat un mesaj pe contul lui de Facebook: „Îi răspund în direct lui Mihai Gâdea: 1. Laura Codruța Kovesi a fost la Gabriel Oprea acasă în noaptea de 6-7 Decembrie 2009. Însoțită de adjunctul ei de la PG. Dacă Gabi Oprea spune că vrea să spună adevărul ar trebui să o facă. 2. Supărările mele, cum le zice el, sunt și ale lui. Sau cel puțin eu așa am înțeles din ceea ce am vorbit. Dacă spune că vrea să spună adevărul ar trebui să o facă... 3. În aceea casă nu am fost doar noi doi. Alături de Maior, Coldea, Dâncu au fost și alte persoane. 4. Vă dați seama ce ar însemna ca niște oameni să se rupă de cele din trecut și să înceapă să vorbească? Cred că de-abia acum ați înțeles ce înseamnă presiunea celor din " Noi suntem Statul!" în condițiile în care Oprea nu-i un fricos!”