Au ruşii arme METEOROLOGICE secrete? Ar putea schimba clima în orice ţară vor? Rapoarte de neimaginat | VIDEO

Au ruşii arme METEOROLOGICE secrete? Ar putea schimba clima în orice ţară vor? Rapoarte de neimaginat | VIDEO

Analiştii vorbesc în ultimii ani despre „culisele războiului meteorologic”.

Bucureştenii nu au văzut soarele de 30 de zile. O asemenea perioadă îndelungată fără soare nu a mai fost întâlnită din anul 1983. astfel, în această perioadă a început să se vorbească despre faptul că acesta a fost un fenomen meteo „artificial”. În unele teorii şi discuţii fiind pus pe seama aşa numitei capacităţi (multcomentate de-a lungul timpului) a ruşilor de a „manipula” vremea.

Ravagii programate, aurore boreale artificiale, inundaţ›ii provocate, ruşii şi  americanii la mijloc...Au inventat oamenii maşinării complicate, care pot provoca furtuni sau precipitaţii abundente la mii de kilometri distanţă? Aceasta este una dintre întrebările care primează în discuţiile şi controversele iscate de la o vreme de schimbarea îngrijorătoare a climei Pământului. 

Au finanţat cercetări

Ne puteți urmări și pe Google News

Publicaţia americană Business Week vorbea nu demult despre o tehnologie capabilă să controleze condiţiile atmosferice, care ar putea fi o puternică armă militară şi politică. SUA au început să exploreze acest domeniu după Al Doilea Război Mondial şi au finanţat cercetări în acest sens. Începând din 1967, în timpul războiului din Vietnam, proiectul numit Popeye Project a avut drept obiectiv prelungirea sezonului musonului, spre a se ajunge la împotmolirea mişcărilor de trupe şi a logisticii vietnameze în jungla mlăştinoasă.

Le-a continuat

În 1977, Pentagonul consacra 2,8 milioane de dolari cercetărilor asupra modificărilor climei. Naţiunile Unite îşi exprimau neliniştea faţă de acest lucru şi au adoptau o rezoluţie care interzicea folosirea în scopuri ostile a unor astfel de tehnici. SUA au ratificat această rezoluţie în 1978. Un an mai târziu, Pentagonul punea capăt tuturor cercetărilor sale. În schimb, Kremlinul le-a continuat, după cum releva Business Week. În 1996, ofiţeri superiori americani trăgeau un semnal de alarmă pe lângă Pentagon, pentru ca acesta să continue eforturile în domeniul respectiv, spre a evita distanţarea ruşilor. "Timp de 30 de ani, apreciau ei, tehnologiile informatice şi meteorologice ar putea ajunge la un asemenea nivel încât controlul condiţiilor atmosferice ar asigura o dominaţie de neimaginat în bătălia spaţiului. Raportul elaborat de grupul de ofiţeri s-a intitulat "Meteorologia ca demultiplicator de forţă: Stăpânirea condiţiilor atmosferice în 2025".

Potrivit meteorologului american Scott Stevens, „după perioada sovietică, Rusia a construit un aparat secret, care are un impact nefast asupra climei". După cum nota şi pravda.ru, citându-l pe Stevens, „războiul meteorologic este departe de a se fi încheiat”. Meteorologii americani nu sunt singurii care cred că ruşii ar putea fi sursa nenorocilor climatologice. În 2002, unii oameni politici europeni acuzau armata americană că ar dori să le distrugă economia provocând inundaţii. În acelaşi an, Comisia pentru Apărare a Dumei ruse interpela americanii în legătură cu un centru de cercetări foarte special, aflat sub regim militar, situat la 400 km nord de Anchorage, Alaska şi numit High Frequency Active Auroral Research Program, sau HAARP.

Complexe secrete

Revistele de ştiinţă afirmă că HAARP este capabil să provoace aurore boreale artificiale, să deregleze staţiile radar de detectare a rachetelor balistice, să comunice cu submarinele aflate în oceane, şi chiar să detecteze complexele secrete subterane ale inamicului. „Emisiile de frecvenţă radio ar putea traversa solul şi ar putea descoperi ascunzătorile şi tunelurile, sistemele electronice şi ar face ineficienţi sateliţii din spaţiu", după cum explica pravda.ru., care vorbea totodată despre dezvoltarea armelor meteorologice secrete.