Noi audieri în dosarul în care Alina Gorghiu este martor

Noi audieri în dosarul în care Alina Gorghiu este martor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, este audiat la ÎCCJ în calitate de martor în dosarul lui Mihail Vlasov, fost şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. În dosar a fost audiată ca martor şi Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

Florin Iordache nu a făcut declaraţii la intrare.

DNA l-a trimis în judecată pe fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, el fiind acuzat că i-a dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un proiect de lege. Potrivit procurorilor, iniţiatorii proiectului au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache.

În cadrul rechizitoriului se arată că deputaţii Alina Gorghiu şi Florin Iordache au avut mai multe apariţii în presă, în perioada imediat următoare depunerii proiectului. "Aceştia s-au delimitat de respectivul demers legislativ şi nu l-au mai susţinut pe fondul unei reacţii destul de virulente a societăţii civile, a mediului de afaceri şi a altor politicieni", precizează anchetatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alina Gorghiu a fost audiată, în calitate de martor, în acest dosar, în 17 februarie, ea declarând, că, la începutul anului 2013, a fost contactată de către deputatul Florin Iordache care i-a solicitat să semneze propunerea legislativă privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în Registrul Comerţului. "Martora declară că nu şi-a pus problema cine a redactat acest proiect de lege, însă arată că acesta era un proiect asumat de formaţiunea politică din care face parte. Alina Gorghiu arată că nu a purtat discuţii cu deputatul Mircea Grosaru asupra acestei iniţiative legislative, însă s-a întâlnit cu acesta la Curtea de Arbitraj şi a presupus că a fost numit arbitru", potrivit rechizitoriului DNA.

DNA îl acuză pe Mihail Vlasov că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului", conform DNA, lege prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului. "Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrului Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României", precizează sursa citată.