Australia a dat STARTUL operațiunii ORA PĂMÂNTULUI. Între orele 20.30 şi 21.30, milioane de oameni sting lumina

Australia a dat STARTUL operațiunii ORA PĂMÂNTULUI.  Între orele 20.30 şi 21.30, milioane de oameni sting lumina

Australia a dat sâmbătă startul evenimentului Ora Pământului - Earth Hour, când Opera și podul din Sydney, două monumente emblematice în lume, au fost cufundate în întuneric în acest an-cheie pentru lupta împotriva dereglărilor climatice, relatează AFP.

La orele 20.30 locale, monumente și locuri celebre din lume, precum Turnul Eiffel din Paris sau Times Square din New York, își vor stinge pe rând luminile, în timp ce cetățenii, colectivitățile, companiile și clădirile guvernamentale sunt invitate, pentru al 9-lea an consecutiv, să stingă la rândul lor luminile timp de o oră, relatează Agerpres.  

În 2015, peste 7.000 de orașe, din mai mult de 162 de țări, vor stinge lumina, în acest an, cu scopul de a arăta preocupare pentru protejarea naturii.

Președinția, Guvernul și Parlamentul, printre instituțiile publice care se alătură mişcării "Ora pământului"

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Fondul Mondial pentru Natură (WWF), organizator al campaniei, ideea nu este de a economisi electricitate timp de o oră, ci de a reaminti costul pentru planetă a energiei consumate și de a reclama angajamente internaționale puternice pentru a frâna încălzirea climei.

 

Inițiativa a demarat la Sydney în 2007 și s-a răspândit rapid pe întreaga planetă. De la podul din Sydney, la statuia lui Iisus din Corcovado din Rio de Janeiro, de la Times Square din New York și până la Sagrada Familia din Barcelona, Big Ben din Londra sau Acropole din Atena toate își vor reduce la minimum iluminatul.

La Paris, unde va avea loc în decembrie Conferința mondială asupra climei, Turnul Eiffel va fi stins doar pentru cinci minute din motive de securitate.

În ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu Earth Hour. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.