Aventurile „baronului” Nicușor Constantinescu în Statele Unite

Aventurile „baronului” Nicușor Constantinescu în Statele Unite

Imediat după operație, „netransportabilul” Constantinescu s-a plimbat 320 de kilometri prin SUA. El s-a întors în țară pentru a nu fi închis în Penitenciarul Buffalo Federal Detention Center din New York.

Nicuşor Constantinescu a fost într-o formă de zile mari la ultimul termen din procesul retrocedărilor ilegale de la Constanţa. Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut instrucţie cu jurnaliştii incomozi ,la Curtea de Apel București. „Ai făcut armata, mă? Nu știi să faci culcat și îmi pui mie întrebări? Tu ai făcut armata? Ia, hai, fă repede trei flotări!”

Motive avea suficiente: tocmai fusese lăsat în libertate de judecătoarea Eleni Cristina Marcu de la Curtea de Apel Constanţa.

Motivarea instanței dezvăluie mai multe lucruri inedite: că Nicuşor a fost arestat la New York şi că a purtat o brăţară electronică la picior, pentru a fi permanent supravegheat. În plus, el nu a revenit în țară de dragul proceselor penale în care este cercetat, ci de frică, deoarece pe 22 octombrie 2014 urma să fie închis în Penitenciarul Buffalo Federal Detention Center din New York.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă „nebunie” a lui Constantinescu, care a condus în primă instanță la arestarea sa în lipsă, a fost aceea că, imediat după ce i-a fost extirpată prostata, el s-a deplasat pe teritoriul Statelor Unite 320 de kilometri, fără nicio jenă.

De ce a fost arestat

Pe 17 octombrie 2014, baronul de Constanţa a fost reţinut de Biroul de Emigrări, deoarece viza sa expirase de opt zile. În toate intervenţiile sale publice, Nicuşor a explicat, triumfător, că Statele Unite i-au respins cererea de extrădare formulată de procurorii DNA. Adevărul este altul.

Dintr-o adresă a Ataşatului de Afaceri Interne din cadrul Ambasadei României din SUA rezultă că cererea de arestare provizorie în vederea extrădării în România a fost respinsă de Departamentul de Justiție din cauza lipsei dublei incriminări în legislația americană. Constantinescu a negat că ar fi purtat o brățară electronică de supraveghere.

Palmaresul penal

Președintele CJ Constanța este judecat în patru dosare de corupție.

1. Cel al retrocedărilor ilegale de pe litoral

2. Pentru că refuzat efectuarea unor controale ale Curții de Conturi la RAJA Constanța 2. Pentru că a refuzat finanțarea Centrului Militar Zonal

3. Pentru că a a făcut plăți nelegale către Regia de Drumuri și Poduri, pentru diverse lucrări, care nu au fost executate, dar, au fost plătite de CJ Constanța.

Documentele medicale de peste ocean, fără ștampile

O altă chestiune, care a ridicat numeroase semne de întrebare, priveşte autenticitatea actelor care poartă antetul clinicii „John Hopkins School of Medicine”. Multe nu au nicio ștampilă. Unele dintre ele demonstrau că prezența lui Nicuşor Constantinescu în străinătate nu este necesară de vreme ce radioterapia ar consta în efectuarea unei injecții la un interval de șase luni. Ulterior, aceeași instituție ar fi emis un alt înscris în care stabilea caracterul intensiv al ședințelor de radioterapie pe o perioadă de 6-8 săptămâni.

Constantinescu a precizat, în faţa judecătoarei care l-a eliberat pe 5 decembrie 2014, că a venit în ţară din respect pentru Justiţie şi familie. A susţinut că „el a înființat serviciul 112, iar când s-a redus armata, s-a hotărât să salveze documentele, să le mute în arhivele statului”. Mai mult, nu a venit direct în ţară deoarece nu există cursă directă SUA – România, ci doar cu escală în Europa, respectiv Turcia, şi profitând de această escală a mers şi la clinica Neoset din Turcia.

În replică, procurorul DNA a arătat că, la urmărirea penală, baronul de Constanța a ignorat toate citaţiile emise, inculpatul devenind violent, fiind necesară intervenția organelor de poliție.