Avertisment de securitate: ATENȚIE la bombele ascunse în pantofi la AEROPORT

Avertisment de securitate: ATENȚIE la bombele ascunse în pantofi la AEROPORT

Guvernul american a alertat companiile aeriene asupra eventualelor riscuri legate de pasageri care ar încerca să ascundă explozibili în pantofi, potrivit CNN.

Acest avertisment aminteşte de cazul Richars Reid, cetăţeanul britanic care încercase să arunce în aer un avion, pe ruta Paris-Miami, cu un explozibil ascuns în pantof în decembrie 2001. El execută o pedeapsă de închisoare pe viaţă.

Pe baza unor elemente „credibile” ale serviciilor de informaţii americane, Departamentul Securităţii Interne a cerut, ieri, companiilor aeriene vigilență crescută asupra zborurilor lor cu destinaţia SUA, precizează NBC, citând surse oficiale sub acoperirea anonimatului. Potrivit informațiilor colectate de SUA și alte țări, grupările teroriste au lucrat pentru realizarea unor noi tipuri de bombe în pantofi, au precizat sursele. Oficialii au refuzat să confirme pentru AFP această nouă ameninţare, mulţumindu-se să sublinieze că „împarte cu regularitate informaţii pertinente cu partenerii săi americani şi internaţionali”.

„Dispozitivul nostru de securitate prevede un număr de măsuri, atât vizibile, cât şi invizibile, pe baza ultimelor informaţii şi, ca întotdeauna, Deparatmentul Securităţii Interne continuă să-şi ajusteze măsurile de securitate unui context de ameninţări în evoluţie constantă”, a adăugat o purtătoare de cuvânt într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News