Editura Evenimentul si Capital

AVERTISMENT SRI. Complici din România ai TERORIŞTILOR au folosit cartele pre-paid. ŢINTĂ: infrastructura de transport a unei ţări din Europa

Eduard Hellving, directorul SRI
Autor: | | 11 Comentarii | 1413 Vizualizari

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a transmis un comunicat menit să lămurească controversele lansate în jurul declaraţiilor făcute de premierul Dacian Cioloş, în legătură cu folosirea cartelelor pre-paid din România de către entităţi teroriste.

În legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu referire la cartelele nenominale din România, Serviciul Român de Informații a transmis că "în România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior" şi că investighează folosirea acestor cartele ân zonele în care activează organizaţiile teroriste..

Vă prezentăm comunicatul în care SRI face următoarele precizări:

"SRI investighează, în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale  românești în zone în care activează organizații teroriste. În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele. SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE"

Ce a declarat premierul Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” difuzată de postul de televiziune Pro Tv ,că în pregătirea atacurilor din ultima perioadă teroriştii au folosit cartele din România. Șeful Guvernului a mai spus că în România, există un potenţial risc privind atentatele teroriste, dar a precizat că lucrurile sunt ţinute sub control de autorităţi şi serviciile de informaţii.

"Nu trebuie să ne ascundem după deget. Riscul există. Suntem în Uniunea Europeană. Participăm activ la lupta aceasta împotriva terorismului, deci potenţial riscul există, însă aşa cum stau lucrurile acum, ele sunt ţinute sub control, în sensul că autorităţile îşi fac treaba. Eu din discuţiile pe care le-am avut în această săptămână cu autorităţile responsabile, şi guvernamentale şi serviciile de informaţii, înţeleg că lucrurile sunt ţinute sub control, dar, sigur, vigilenţa este foarte mare", a declarat Dacian Cioloş, vorbind despre riscurile privind atentatele teroriste după atacurile de la Bruxelles.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro