Editura Evenimentul si Capital

Avocatul lui Gheorghe Ștefan: ”Pinalti” a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență

Gheorghe Ștefan
Autor: | | 0 Comentarii | 218 Vizualizari

Avocatul lui Gheorghe Ștefan, Cătălin Dancu, a declarat, joi, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românească” de pe B1 TV, că ”Pinalti” a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în dosarul Microsoft.

”Gheorghe Ștefan a recunoscut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. El a avut o contribuție politică la determinarea ministrului Gabriel Sandu să semneze contractul cu Microsoft”, a spus avocatul, conform B1 TV

Întrebat dacă Gheorghe Ștefan a recunoscut că a primit 4 milioane de euro, așa cum se arată în comunicatul DNA, avocatul acestuia a declarat că suma respectivă nu a ajuns niciodată la Pinalti.

”Procurorii sunt preocupați să verifice unde s-a dus suma de 4 milioane de euro pentru că ea nu a ajuns niciodată la Gehorghe Ștefan. Este adevărat că în comunicatul DNA se precizează faptul că inițial Cocoș negociase ca această sumă să ajungă la Gheorghe Ștefan. Ea nu a ajuns la Gheorghe Ștefan. Avem temeiuri și indicii să credem că suma aceasta din off shore a fost instructată pentru ca ea să se ducă direct în campania electorala a PDL pentru tot felul de plăți. Ea a fost confirmată pe mai multe surse, dar procurorii sunt procupați să verifice cine a instructat această sumă și cum a fost ea cheltuită în legătură cu această campanie. Cert, 4 milioan nu au ajuns niciodată la Gheorghe Ștefan, deși fuseseră pregătiți pentru domnia sa. Suma de care Pinalti a beneficiat pentru că l-a influența pe ministru a totalizat 166.000 de euro.”, a declarat Cătălin Dancu.

”Gheorghe Ștefan a confirmat astăzi (joi, n.r.) declarația dată de Dinu Pescariu și prin problema intervenție domniei sale la Gabriel Sandu, unele din susținerile domnului Gabriel Sandu s-au confirmat. Nu s-a discutat problema cifrelor și a plăților. Nici Gheorghe Ștefan nu știe cine și cum a împărțit aceste sume de bani, cine a coordonat această structură. Ce știm sunt declarațiile domnului Cocoș cu privire la sumele pe care dânsul susține că le-a plătit pentru această campanie. Nu există sume de niciun fel care să fi fost plătite sau date de Gheorghe Ștefan în campania pentru PDL. El nu are nicio legătură cu companiile off shore din dosar”, a mai precizat avocatul lui Pinalti.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate