Azerty.ro: Ce telefoane și-au cumpărat românii în vara 2014

Azerty.ro: Ce telefoane și-au cumpărat românii în vara 2014

În vara 2014 vânzarea de telefoane mobile a magazinului Azerty.ro a înregistrat o creștere de 30% față de lunile iunie, iulie și august ale 2013 mai ales datorită noilor lansări care au atras după sine scăderea prețurilor pentru modelele mai vechi.

Telefoanele mobile inteligente câștigă teren în rândul românilor, mai ales că marii producători lansează o multitudine de astfel de produse la intervale de timp relativ scurte. În vara 2014 românii și-au îndreptat atenția către smartphone-uri rezistente la apa și praf, cu display-uri mai mari sau memorie internムextinsă, dar și către modelele cu camere foto mai performante, caracteristici obligatorii pentru o vacanță fără griji.

Conform unui studiu efectuat de GFK în august 2014, cei mai mulți cumpărători caută informații înainte de achiziția unui telefon mobil, astfel că 77% dintre români iau o decizie după ce se documentează online, însă doar 55% fac efectiv o achiziție.

Profilul unui client în căutare unui telefon mobildiferă în funcție de vârstă și de posibilitățile financiare, însă asta nu îl împiedică să facă trecerea de la un telefon mobil la un smartphone, dacă este convins cムface o investiție corectă. Suma pe care un client este dispus să o aloce pentru un astfel de dispozitiv este cuprinsă între 400 și 600 de lei, însă sunt clienți care plătesc și până la 3.000 lei pentru cele mai noi apariții. 

Ne puteți urmări și pe Google News

După un top al celor mai vândute smartphone-uri din această vară, efectuat în cadrul magazinului online Azerty.ro, preferințele clienților s-au îndreptat către: Samsung Galaxy S5, Apple iPhone 5s, HTC One M8, LG G3 și Lumia 930. Samsung Galaxy S4mini este în continuare cel mai solicitat model din categoria compact size.

“In vara 2014 magazinul Azerty.roa înregistrat o creștere a vânzărilor de telefoane inteligente de 30% față de anul trecut mai ales datorită lansărilor ce urmau a fi făcute pentru noile terminale iPhone 6, iPhone 6 Plus, Samsung Galaxy Alpha care au atras scăderea prețurilor pentru modelele mai vechi. În continuare prețul este un factor important în decizia de cumpărare și din acest motiv preconizam pentru sfârșitul acestui an o creștere semnificativă pe acest segment.” declară managerul Azerty.ro - Andrei Crăcea.

Brand-urile care domină piața în prezent sunt Samsung, HTC, LG și Apple, iar companiile sunt din ce în ce mai competitive, lansând gadget-uri care să corespundă cu așteptările clienților. Cel mai nou lansat model Samsung Galaxy Note 4 promite cel mai bun ecran de pe piață, o calitate a imaginii superioară, și cel mai important aspect, un consum de energie redus în comparație cu produsele concurenței.