Cristiano Ronalo a luat balonul de aur!

Cristiano Ronalo a luat balonul de aur!

Portughezul de la Real Madrid a câștigat titlul de cel mai bun fotbalist în 2013.

UPDATE: Cristiano Ronaldo este noul câștigător al Balonului de Aur! Portughezul de la Real Madrid a adunat 27,99 la sută din voturi. Pe locurile doi și trei s-au clasat, în ordine, Lionel Messi (24,72 la sută) și Franck Ribery (23,36 la sută). În momentul în care a primit trofeul de la fostul mare fotbalist brazilian Pele, Ronaldo nu și-a putut stăpâni lacrimile! „Le mulțumesc colegilor mei de la Real Madrid! E foarte greu să câștigi acest trofeu. Dedic acest trofeu și lui Eusebio, și lui Nelson Mandela! Nu mai pot vorbi, vreau doar să le mulțumesc tuturor”, a spus Cristiano Ronaldo, vizibil emoționat.  Cea mai bună jucătoare de fotbal din lume în 2013 a fost desemnată Nadine Angerer, portarul naționalei Germaniei. Premiul „Ferenk Puskas”, pentru cel mai frumos gol al anului, l-a primit suedezul Zlatan Ibrahomovici, de la Paris Saint-Germain, iar cel mai bun antrenor al anului trecut a fost desemnat germanul Jupp Heynkes, care a câștigat Liga Campionilor cu Bayern Munchen. Cel mai bun antrenor de fotbal feminin este Silvia Neid. Premiul fair-play l-a primit Federația de Fotbal din Afganistan, iar echipa anului 2013 este următoarea: Neuer - Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves - Iniesta, Xavi, Ribery - Ronaldo, Ibrahimovici, Messi. Ultimele trei trofee ale Balonului de Aur fuseseră câștigate de argentinianul Lionel Messi, de la FC Barcelona. /// Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) sunt cele trei nume mari nominalizate pentru cel mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial, „Balonul de Aur”.

Pentru a şasea oară finalist în ultimii şapte ani, portughezul Cristiano Ronaldo e marele favorit. Starul de la Real Madrid are la casele de peiuri o cotă de doar 1,01 la câștigarea trofeului!

Asta în ciuda faptului că francezul Franck Ribery a avut un an 2013 de senzaţie la Bayern Munchen, echipă cu care a câştigat Liga Campionilor, Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al Cluburilor!!!

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dacă merit să câştig? Poate că da, la fel ca anul trecut sau în urmă cu doi ani. Cred că merit Balonul de Aur în fiecare an", a spus, „modest”, Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi ar putea câştiga diseară al cincilea Balon de Aur consecutiv!

"Este o plăcere să mă număr printre finalişti şi sunt foarte mândru. În opinia mea trofeele de echipă sunt cele care contează cel mai mult, dar este plăcut să fii apreciat. Şi dacă nu voi câştiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie", a spus Messi, conform fifa.com.

FIFA va decerna tot azi şi trofeul pentru jucătoarea anului, antrenorul anului - la fotbal masculin şi fotbal feminin, premiul preşedintelui FIFA, premiul pentru fair play şi premiul Puskas. De asemenea, va fi anunţată World XI 2013, echipa ideală a anului, informează Mediafax.ro.

Pentru jucătoarea anului, finalistele sunt Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern Munchen, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund).

În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizaţi sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia).

Pentru Premiul Puskas, care se acordă celui mai frumos gol al anului, finaliştii sunt suedezul Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain), sârbul Nemanja Matici (Benfica Lisabona) şi brazilianul Neymar (FC Barcelona). Zlatan Ibrahimovici a fost nominalizat pentru un gol marcat la 13 noiembrie 2012, la un meci amical Suedia - Anglia. Matici se află pe listă pentru o reuşită din 13 ianuarie 2013, de la partida Benfica Lisabona - FC Porto, din campionatul Portugaliei, iar Neymar a ajuns finalist datorită unui gol înscris pentru Brazilia, în data de 15 iunie 2013, la un meci cu Japonia, din Cupa Confederaţiilor.

La evenimentul de luni vor fi prezente numeroase personalităţi, între care şi legende ale fotbalului brazilian, care au obţinut cele cinci titluri mondiale ale Braziliei: Pele (1958, 1962, 1970), Amarildo (1962), Carlos Alberto (1970), Bebeto (1994), Cafu (1994, 2002), Ronaldo (1994, 2002).