BANDIŢII au JEFUIT din cel mai RADIOACTIV loc din Europa. Ce au lăsat în urmă "lăcustele" umane | GALERIE FOTO

BANDIŢII au JEFUIT din cel mai RADIOACTIV loc din Europa. Ce au lăsat în urmă "lăcustele" umane | GALERIE FOTO

Un blogger rus, care a vizitat de mai multe ori Cernobîlul, a descoperit un lucru cel puţin bizar.

  APOCALIPSA a ajuns, deja, la SANKT PETERSBURG. Care sunt imaginile de COŞMAR pentru VLADIMIR PUTIN | GALERIE FOTO

 

După dezastrul nucleat de la Cernobîl, bandiţii nu au ocolit zona radioactivă, ci au jefuit aproape tot ceea ce putea fi transportat.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Bandiţii au fost mereu prezenţi la Cernobîl. Prima dată au apărut imediat după explozie. Primul val de hoţi a furat aproape tot ce se găsea în case, toate lucrurile pe care oamenii le-au abandonat în graba lor de a fugi din calea radiaţiilor”, spune bloggerul Maxim, conform English Russia.

“Autorităţile au încercat să-i îndepărteze şi au montat alarme în clădirile din oraşul Pripiat (oraş părăsit după explozie, aflat în apropiere de Cernobîl, n.r.). Un vehicul de luptă patrula prin oraş şi intervenea atunci când suna alarma. Al doilea val de hoţi a apărut în Cernobîl, în anii 2000”, a adăugat Maxim.

Hoţii din Cernobîl furau în special oţel, cupru şi aluminiu. Într-un reportaj televizat se puteau vedea, în acea perioadă, cum hoţii încărcau camioane întregi de metal.

  ELEVE-TRĂSNET în anii ’60. Cum arătau fetele care făceau DELICIUL campusurilor universitare | GALERIE FOTO

 

Hoţii care au ales să fure din zona contaminată şi-au riscat viaţa şi este posibil ca mulţi dintre ei să fi murit între timp din cauza radiaţiilor. Radiaţiile rezultate în urma exploziei de la Cernobîl au fost de 400 de ori mai puternice decât cele eliberate de bomba atomică de la Hiroshima.

Oraşul Pripiat din apropiere a devenit un oraş fantomă şi nu va mai putea fi locuit niciodată, iar experţii au declarat că radioactivitatea din zonă va scădea la un nivel acceptabil abia în jurul anului 2525 (două mii cinci sute douăzeci şi cinci!).

Conform organizaţiei Greenpeace, cel puțin 100.000 de persoane au murit în Ucraina, Rusia și Belarus, în urma contaminării radioactive care le-a provocat cancer, afecțiuni ale sistemului imunitar și boli cardiace.

După cum a declarat Maxim, hoţii de la Cernobîl şi pripiat nu reprezintă un pericol prin simplul fapt că au furat dintr-un oraş părăsit, ci prin vânzarea obiectelor furate şi contaminate radioactiv.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, ce au lăsat în urmă bandiţii care şi-au riscat viaţa pentru a fura.

  Cu TUNURILE spre MOSCOVA. Cum arată noul TANC UCRAINEAN menit să-i îngrozească pe RUŞI | GALERIE FOTO