Editura Evenimentul si Capital

Bănicioiu: „Medicii sunt plătiți chiar dublu pentru gărzi”

Autor: | | 2 Comentarii | 299 Vizualizari

Ministrul Sănătății a declarat, ieri, în Parlament, că medicii sunt remuneraţi în plus pentru gărzi. Mai exact, ei primesc până la 75% în plus, în timpul programului normal, și cu 100% mai mult, de sărbători

Ministerul Sănătăţii lucrează la mai multe proiecte menite să rezolve problema deficitului de personal din sistemul sanitar, pentru a asigura gărzi şi servicii medicale la orice oră.

„Numărul liniilor de gardă se determină diferenţiat, pe tipuri de unităţi sanitare, în funcţie de numărul de paturi, iar repartiţia pe specialităţi clinice o face şeful fiecărei unităţi în parte. Deci, garda se instituie în unităţile sanitare cu paturi pentru continuarea asistenţei medicale între programul de lucru normal şi ora de începere a programului de lucru al zilei următoare. Iar în zilele de sarbătoare şi zilele libere, garda durează 24 de ore”, a explicat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Potrivit lui, personalul medical cu pregătire superioară este plătit, pentru gărzi, cu tariful orar aferent salariului de bază. La acesta se adaugă, un spor de 100% în timpul zilelor libere și de sărbători, iar în timpul programului obişnuit, un spor de maximum 75%.

Nicolae Bănicioiu a mai precizat că, pentru asigurarea gărzilor, pot fi chemaţi şi medici din afara spitalului, dar doar dacă aceștia sunt confirmaţi prin ordin, de el. În cazul în care medicii de gardă sunt solicitați la domiciliu, aceștia primesc un spor de până la 40%.
Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro