Editura Evenimentul si Capital

Banii din închirierea sediului Antenei 3 ajung tot în buzunarul lui Voiculescu. Statul nu poate recupera PEJUDICIUL de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Trustul Intact neagă acuzaţiile

Dan Voiculescu
Autor: | | 4 Comentarii | 1678 Vizualizari

După un an şi jumătate de la sentinţa definitivă de condamnare, statul a reuşit să recupereze doar 1 la sută din totalul prejudiciului de 60 de milioane de euro în dosarul ICA-Voiculescu. Dan Voiculescu şi televiziunile sale au deschis procese în instanţele civile de la Tribunalul Bucureşti, prin care au blocat procesul de recuperare, iar chiria pe sediul Antenei 3, în acest moment, ajunge tot la el, scriu jurnaliştii de la Româniacurată.ro.

UPDATE: TRUSTUL INTACT A DEZMINŢIT ACUZAŢIILE:

Intact dezminte neadevărurile privind imobilele în care activează

Societățile Intact Media Group reacționează cu privire la știrile eronate apărute în presă în ultimele zile, care pun în discuție aspecte legate de imobilele confiscate prin decizia din 08.08.2014.

Considerăm ca informațiile vădit neadevărate au fost prezentate cu scop denigrator, putând produce grave prejudicii de imagine Grupului, constituind în același timp o dezinformare extrem de serioasă la adresa publicului.

Intact Media Group precizează următoarele:

Niciunul dintre acționari sau societățile deținute de aceștia nu încasează niciun fel de chirie pentru imobilele confiscate și nu au încasat inca din 08.08.2014.

Societățile noastre au litigii pe rol câștigate pentru dreptul de preempțiune

Prejudiciul stabilit nu are legătură cu imobilele în care activează televiziunile din Grup.

Grupul Intact solicită tuturor platformelor media care au difuzat aceste informații total neadevărate să înceteze difuzarea lor, cu atât mai mult cu cât nu i s-a solicitat niciun punct de vedere în acest sens. Considerăm că scopul prezentării acestor fapte nereale în preziua termenului de la Curtea de Apel nu este o coincidență.

Potrivit Fiscului, judecătorii de la Tribunal au ignorat sentinţa penală de confiscare şi au recunoscut Antenei 3 dreptul de folosinţă asupra sediului din Băneasa, chiar dacă imobilul a trecut în patrimoniul statului încă din septembrie 2014. De asemenea, Tribunalul a recunoscut şi valabilitatea contractelor de închiriere dintre fosta ICA şi Antene.

Deşi sediile Antenelor ar fi trebuit vândute, Voiculescu a deschis mai multe procese pentru a bloca procesul de recuperare. Fiscul a reuşit să recupereze pânp acum doar 1% din totalul prejudiciului, după ce a valorificat o vilă din Predeal a Cameliei Voiculescu pentru 400.000 de euro şi un apartament din Kiseleff al acestuia pentru aproape 350.000 de euro.

Judecătorii din secţiile civile de la Tribunal au recunoscut şi dreptul de preemţiune al chiriaşilor la cumpărarea imobilelor confiscate şi scoase la vânzare de Fisc. Aceasta le-a permis reprezentantilor trustului să conteste comisia şi raportul de evaluare a imobilelor şi să blocheze întreg procesul de recuperare a prejudiciului, scrie Româniacurată.ro.

Potrivit unor surse judiciare, Voiculescu încearcă să folosească aceleaşi mijloce ca în cazulm patrimoniului ICA: e foloseşte de dreptul de preemţiune al chiriaşului ca să împiedice executarea sentinţei de confiscare. fiscul a cerut lămuriri judecătorilor care au pronunţat sentinţa de condamnare şi confiscare, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea. ANAF vrea să ştie cum interpretează instanţa penală propria decizie. Luni, magistraţii trebuie să precizeze dacă contractele de închiriere dintre fosta ICA şi Antene, în curs la data pronunţării sentinţei de confiscare, reprezintă o sarcină şi care sunt efectele. Surse judiciare au explicat pentru România Curată că Fiscul poate cere ulterior ca sumele încasate de compania lui Voiculescu de la Antene, după ce Statul Român a devenit proprietarul clădirii, să fie confiscate şi virate la buget. 
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro