Bărbat de 72 de ani, căutat de cinci zile în Retezat. Plecase în drumeţie cu un coleg de 80 de ani

Bărbat de 72 de ani, căutat de cinci zile în Retezat. Plecase în drumeţie cu un coleg de 80 de ani

Bătrânul era un montaniard experimentat. Prietenul mai în vârstă s-a întors la cabană, dar el a vrut să continue drumul. Inclusiv celebrul parapantist l-a căutat din înaltul cerului dar fără succes

Un bărbat în vârstă de 72 de ani este căutat fără succes de cinci zile în Masivul Retezat. Joi, bărbatul, originar din Braşov, montaniard împătimit, împreună cu un prieten în vârstă de 80 de ani, din acelaşi oraş, a plecat pe un traseu dificil.

Cei doi ar fi vrut să meargă de la Cabana Pietrele, unde erau cazaţi, spre lacul Bucura, apoi pe vârfurile Peleaga şi Păpuşa, după care să ajungă în zona numită "Porţile închise". După ce au ajuns la Porţile închise, bărbatul de 80 de ani nu a mai fost de acord cu varianta continuării traseului propusă de partenerul său mai tânăr şi s-a întors la cabană.

Văzând că prietenul său nu se mai întoarce, acesta a alertat Salvamontul şi jandarmii montani. Căutările au început imediat, însă echipele de jandarmi şi salvamontişti nu au reuşit până la această oră să obţină vreo informaţie în plus despre dispărut. Zeci de salvamontişti, ajutaţi de jandarmi şi de un câine de urmă bat toate traseele posibile din zonă. În disperare de cauză, ieri, bărbatul căutat şi cu moto-parapanta sportivului Toma Coconea, fără niciun rezultat însă. Salvamontiştii spun că şansele de a-l găsi în viaţă scad de la o oră la alta, pentru că montaniardul braşovean nu avea destule provizii la el, iar nopţile în Retezat sunt deja foarte friguroase. Dispariţia acestuia este cu atât mai ciudată cu cât bărbatul cunoştea foarte bine Masivul Retezat, având la activ excursii anuale pe traseele din zonă.

Ne puteți urmări și pe Google News