“Baronul” de Brăila, Bunea Stancu, avertisment pentru apropiaţii din USL: „Daca mă saltă DNA, vă trag pe toţi după mine! Nu pic ca prostul”

“Baronul” de Brăila, Bunea Stancu, avertisment pentru apropiaţii din USL: „Daca mă saltă DNA, vă trag pe toţi după mine! Nu pic ca prostul”

Bunea Stancu, "baronul" de Brăila, aşa cum mai este numit, este cercetat în mai multe dosare de corpuţie, însă, din păcate, anchetele procurorilor nu au putut fi duse până la capăt.

Potrivit Ziarului Naţional, lista preşedinţilor de Consilii Judeţene care vor fi aruncaţi de DNA în justiţie este deschisă tocmai de Bunea Stancu, fostul electrician ajuns starostele Brailei, care ameninţă că dacă va ajunge la închisoare va avea grijă ca toţi ceilalţi camarazi ai săi să ajungă după gratii. Astfel, dacă "prietenii" săi din USL îl vor lăsa să ajungă la DNA, va avea grijă să spună tot ce ştie şi despre alţi politicieni sau afacerişti. Baronul de Brăila a spus, potrivit Naţional, că ai săi colegi „nu şi-au găsit prostul” care sa plece capul dacă va fi să pice „la suferinţă”. Deşi declaraţiile şi faptele lui au intrat în antenţia tuturor, USL nu l-a exclus din partid pe Bunea Stancu, aşa cum procedează, de obicei, în astfel de cazuri. „Nu o sa pic doar eu ca prostul, vă iau pe toţi după mine! Pe toţi! Pană şi pe procurorii care m-au scos până acum! Mă duc eu, trag tot judeţul după mine, şi Bucureştiul, ne ducem cu toţii la mititica!” - le-ar fi spus Bunea Stancu apropiaţilor. USL nu a luat nicio măsură în ceea ce priveşte atitudinea lui Bunea Stancu.  Să le fie oare frică membrilor din partid de declaraţiile "baronului din Brăila"? Cine este Bunea Stancu?

ANI a sesizat DNA

Bunea Stancu a fost declarat de ANI în conflict de interese în august 2012. Potrivit ANI, Bunea a dat bani din buget pentru firmele sale. Prejudiciul se ridică la 7,5 milioane de lei. Agenţia a sesizat DNA pentru posibile fapte de corupţie. Şeful CJ Brăila a produs "un potențial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 lei" prin predarea în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, de către Asociația Handbal Club „Dunărea” Brăila a unui autoturism proprietate privată a Consiliului Judeţean Brăila, susţine ANI.

Ne puteți urmări și pe Google News

Combinația PSD-PNL

Bunea Stancu deţinea 62,5% din acţiunile Bursagrirom, iar aceasta era acţionar majoritar, cu 53% din acţiuni, la Concivia. Unul dintre asociaţii lui Bunea Stancu (PSD) la Bursagrirom este Sorin Costin, membru PNL, în prezent consilier municipal. Obiectul de activitate al firmei este "comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat", dar are participaţii şi la alte companii care nu au nici o legătură cu acest domeniu - 62% din acţiunile Portului Hercules SA din Brăila şi pachetul majoritar la fosta reţea de restaurante SC Istru SA Brăila. Între 2008 şi iulie. 2011, Bunea Stancu a încasat dividende în valoare totală de 100.000 lei de la companie.

Și-a dat contracte singur

Potrivit ANI, cele cinci contracte câştigate de Concivia de la instituţia condusă de Bunea Stancu au fost încheiate pentru lucrări de întreţinere pe timp de iarnă a drumurilor judeţene (negociere fără anunţ de participare, 1,4 milioane de lei), expertiză tehnică şi amenajarea sediului CJ Brăila (licitaţie deschisă, 835.860 lei), lucrări de reabilitare şi modernizare la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (licitaţie deschisă, 378.434 lei), lucrări de reabilitare şi modernizare a Spitalului ded Pneumoftiziologie (două contracte acordate prin licitaţie deschisă în valoare de 63.824 lei, respectiv 38.685 lei). În plus, Bursagrirom a încheiat, pe timpul mandatului lui Bunea Stancu,alte 49 de contracte de lucrări şi 25 de contracte de vânzări directe, cu alte instituţii publice, fără legătură cu CJ Brăila.

DNA: Strângea bani pentru campania lui Mircea Geoană

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) i-a trimis în judecată, în 11 ianuarie 2012, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, pe Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, pe Viorel Bărac, director în acelaşi grup, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

A înjurat o jurnalistă pentru că l-a întrebat dacă îşi dă demisia

Mădălina Poenaru, jurnalistă la postul B1TV, a fost înjurată de baronul Bunea după ce l-a întrebat dacă demisionează din funcţie, iar asta pentru că în timp ce oraşul Brăila era sub stare de alertă, instituită din cauza codului roşu de viscol, acesta era plecat în concendiu.Întrebarea a fost una supărătoare, căci preşedintele Consiliului Judeţean Brăila a reacţionat agresiv verbal.

 „Îi dau două picioare în gură. P... mamii lor! “Recomandări Evenimentul Zilei Vila BARONULUI BRĂILEI, prioritate zero la DESZĂPEZIRE. Cine este Gheorghe Bunea-Stancu: scandalurile de corupție si conflictele de interese! REPUBLICA LUI BUNEA STANCU. Brăila: Locuitorii a şapte sate, încă izolaţi din cauza zăpezii. În Buzău mai sunt izolate două sate Bunea Stancu face cinste: două picioare-n gură pentru doamna de la B1 !