Băsescu, despre creșterea PMP în sondaje: "Până când a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. Ea a credibilizat mult partidul"

Băsescu, despre creșterea PMP în sondaje: "Până când a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. Ea a credibilizat mult partidul"

Președintele Traian Băsescu a comentat, în cadrul unui interviu acordat ziarului Adevărul, faptul că PMP a ajuns la un procent de 10% în sondajele de opinie. Șeful statului a remarcat că înainte de venirea Elenei Udrea în partid, PMP era la 4% și după aceea. electoratul s-a transferat rapid.

"Eu știu și un al treilea sondaj care a confirmat aceleași cifre pentru PMP - 9 sau 10%. Aici este în primul rând o rupere a PDL de electorat. În faza inițială, până când a venit Elena Udrea, PMP era la 4%. După ce a venit Udrea, s-a transferat electorat rapid, ea a credibilizat mult PMP. (...) În PMP sunt oameni cu care am lucrat, care știu cum trebuie să arate statul. Oamenii din PMP au cam 40 de ani, nu sunt proveniți din partidul comunist, FSN, dar nici nu sunt fără experiență", a mai spus Traian Băsescu. Șeful statului a afirmat că a fost surprins de evoluția politică a Elenei Udrea. "Elena Udrea poate să-l bată pe Victor Ponta fizic dacă e nevoie, dar în alegeri nu-mi dau seama.  Pe mine m-a surprins pozitiv evoluția politică a Elenei Udrea ca discurs, ca atitudine. Va fi un om politic care să aibă ceva de spus în politica românească", a spus Traian Băsescu.  Întrebat dacă o sfătuiește pe Elena Udrea să candideze la prezidențiale, Traian Băsescu a răspuns: "Să așteptăm după europarlamentare. Ce știu este că ar fi un opozant necruțător".