Editura Evenimentul si Capital

BĂTAIE DE JOC în spiritul Crăciunului. Mii de BRAZI tăiați ILEGAL au fost ABANDONAȚI în piețe I GALERIE FOTO

Autor: | | 3 Comentarii | 425 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Mii de brazi au fost abandonați în piețele timișorene în ziua Crăciunului. Tăiați ilegal din păduri, au fost pur și simplu condamnați la moarte.

În Piața 700 din Timișoara a rămas în stativ, nevândut, un brad falnic, argintiu, înalt de peste doi metri. Vânzătorul a vrut să îl vândă cu 450 de lei. Nimeni nu –a dat însă suma. În loc să lase din preț, a preferat să nu vândă bradul, vcare a fpst adandonat în piață, cu prțeul alături. Copacul nu are crotal, semn că a fost tăiat ilegal din pădure.

În Piața Iosefin în urma vânzătorilor de brazi  scena e ca după război.  Sute de braz și molizi, de toate felurile și dimensiunile au rămas abandonați, transformând parcarea într-un perisaj sinistru. Brazi simpli, argintii, dublu-argintii sau molizi au fost abandonați în mormane.

”E o pădure omorâtă aici”

Oamenii din cartier care au ieșit din case și au văzut oroarea sunt siderați. ”E așa o mare bătaie de joc. Ieri până seara târziu  vânzătorii au ținut la preț. Voiau aproape 100 de lei pe un brad mediu. Cereau 750 d elei pe un brad de trei metri. Nici măcar niște crenguțe nu au vrut să îmi dea gratis. Voiam să duc la cimitir, iar ei voiau să îmi vândă cu cinci lei crenguța. Mulți oameni nu și-au permis un brad de Crăciun, iar ei au abandonat brazii nevânduți”, spune o femeie din zonă. A ales un brad argintiu micuț pentru o vecină care, din pensie nu și-a permis să cumpere brad. Un bărbat de vârsta a treia pleacă și el acasă cu un brad.  E șocat și el de risipă:  ”e aproape o pădure omorâtă aici”. (Fotografii: Adrian Pîclișan)
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro