Bătrân de 79 de ani, la un pas de PUȘCĂRIE pentru un portofel GĂSIT. Vezi care a fost NOROCUL LUI

Bătrân de 79 de ani, la un pas de PUȘCĂRIE pentru un portofel GĂSIT. Vezi care a fost NOROCUL LUI

Un bătrân din Turda, județul Cluj, a crezut că l-an prins pe Dumnezeu de picior atunci când a găsit un portofel în care se aflau peste 8.000 de euro. Omul s-a dus în supermarket cu gândul să cumpere ceva, dacă tot avea atâta bănet. Norocul lui a fost că nu a cheltuit niciun ban și a fost depistat, la timp, de polițiști. Altfel, conform noului Cod Penal, risca închisoarea.

Poliţiştii din Cluj au recuperat, în doar trei ore, un portofel, care conţinea acte de identitate, 8.400 de euro şi 250 de lei, informează Poliția Română. S-a întâmplat, luni, 20 octombrie a.c.. În aceeași zi, în jurul orei 15:30, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Turda -  I.P.J Cluj au fost sesizaţi de către un bărbat, care şi-a pierdut portofelul.

Conform declaraţiilor acestuia, omul își uitase portofelul pe un scaun, într-o instituţie financiară din Turda.

În urma investigaţiilor, în câteva ore, poliţiştii au găsit portofelul asupra unui bărbat de 79 de ani, din municipiul Turda, care l-a găsit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bătrânul a fost depistat de poliţişti într-un supermarket din Turda, înainte să cheltuie din bani.  Omul a recunoscut că l-a găsit şi a predat portofelul pierdut, în care erau actele şi banii reclamantului. Apoi, poliţiştii au restituit portofelul celui căruia îi aparţinea.

Spre norocul său, bătrânul a scăpat de dosar penal pentru că a găsit portofelul și nu a anunțat autoritățile. În plus, cel care îl pierduse nu a vrut să depună plângere împotriva lui, după ce și-a recuperat banii și actele.

Însușirea bunului găsit se pedepsește cu trei luni de închisoare

Poliția Română a trage atenția că legislaţia în vigoare - Codul Penal - incriminează însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, în articolul 243 :

“(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.”