Bătrânul din Maramureş care s-a pierdut în Londra A FOST GĂSIT după trei zile. Cum a supravieţuit nea Vasile cu mai puţin de 100 de lei

Bătrânul din Maramureş care s-a pierdut în Londra A FOST GĂSIT după trei zile. Cum a supravieţuit nea Vasile cu mai puţin de 100 de lei

Vasile Belea, bărbatul de 63 de ani dispărut în urmă cu câteva zile la Londra, a fost găsit noaptea trecută, informează poliţia din Marea Britanie.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, bătrânul a fost găsit ieri noapte, în zona Southall, în jurul orei 11. Dispăruse, după ce se rătăcise, la metroul londonez, de fiul său, Ciprian. Bătrânul avea la el un abonament de transport în comun şi un telefon mobil fără cartelă SIM. După ce s-a rătăcit, a dormit câteva ore la o agenţie de pariuri şi a primit de mâncare de la un restaurant indian. Între timp, rudele au anunţat poliţia şi ziarele au scris despre el. Acesta a fost norocul său: şi-a văzut poza într-o cafenea şi a încercat să îi convingă pe cei din jur că el este cel din fotografie. Aşa că oamenii au sunat la poliţie. Potrivit Daily Mail, românul a cheltuit 17 lire în cele trei zile în care a rătăcit prin Londra. Maramureşeanul Vasile Belea a fost găsit vineri noapte, în zona Southall,„Este în siguranţă şi se simte bine”, au explicat oficialii britanici, care l-au condus pe bărbat la familia sa. Nea Vasile urmează să se întoarcă acasă la finele lunii ianuarie. A încercat să vorbească şi cu poliţia Nora sa Olimpia Belea a declarat pentru Daily Mail că românul a solicitat ajutorul poliţiei londoneze de două ori, dar fiindcă nu cunoştea limba, aceştia nu l-au înţeles şi l-au ignorat.

"Cei care l-au întâlnit s-au comportat foarte frumos cu el, dar nimeni nu ştia că este o persoană care s-a pierdut. A încercat să vorbească şi cu poliţişti, dar nu l-au înţeles şi a renunţat", a spus Olimpia Belea.

Aceasta a adăugat că socrul său este un om foarte descurcăreţ şi că în tot aces timp nu îţi pierduse o clipă speranţa că îşi va găsi drumul spre casă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În timpul zilei, a mers prin magazine pentru a se încălzi, iar noaptea a mers pe străzi pentru a rămâne treaz şi a stat în staţii de autobuz. Este un om extraordinar!", a mai spus aceasta.

Bătrânul a fost impresionat de bunătatea arătată de toţi cei care i-au ieşit în cale.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/eSKcrt08Yd8" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>