Editura Evenimentul si Capital

BCR a vândut peste 2,5 TONE de AUR în 5 ani

Autor: | | 1 Comentarii | 462 Vizualizari

Banca Comercială Romană a vândut, aproximativ 220 de kg de aur în 2014, a anunţat, Laura Hexan, Şefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR, într-o conferinţă de presă.

BCR oferă clienţilor, de la sfarşitul anului 2013, posibilitatea să cumpere aur direct de la ghişeele unităţilor sale, fără a mai fi nevoie de precomandă. De la deschiderea serviciului din anul 2010 până în prezent, s-au vândut peste 2,5 tone de aur.

Media celor mai importante tranzacţii realizate, ca volum, a fost şi de peste 40 kilograme de aur pe tranzacţie şi au fost efectuate de divizia de Private banking.

“Clienţii cumpără monedele mai ales pentru cadouri la diferite evenimente (botezuri, nunţi, aniversări). Dintre lingouri, cele mai solicitate sunt cele “Kinegram” cu element de siguranţă gravat (disponibile în greutăţi de 5 şi 10 grame) şi care are ca design faimosul lipiţan al şcolii spaniole de călărie din Viena. Acest lingou special este cumpărăt pentru a fi dăruit la ocazii speciale şi poate înlocui uşor o bijuterie”, a declarat Laura Hexan.

Aurul furnizat de către Monetăria statului austriac, o instituţie cu o bogată tradiţie în domeniu şi care comercializează cu succes aur sub formă de monede şi lingouri pentru investitorii din întreaga lume, este de cea mai bună calitate (puritate 999,9%).

Banca vinde lingouri de diferite mărimi inclusiv cele de două grame, iar dintre monezi cea mai vândută este cea de 1/10 uncie (3,11 grame) şi o uncie (31,10 grame) - Filarmonica.

“Din datele pe care le avem reiese faptul că bărbaţii cumpără de aproape două ori mai mult aur decât femeile. In general, monedele sau lingourile mici sunt cumpărate de bărbaţi pentru a le dărui femeilor sau copiilor cu diferite ocazii.“, a adăugat Laura Hexan.

Serviciul de vânzare aur la ghişeele unităţilor BCR este disponibil în 15 unităţi din reţeaua băncii, răspândite pe tot cuprinsul ţării - Iaşi, Cluj Napoca, Braşov, Arad, Craiova, Botoşani, Mureş, Timişoara, Constanţa, Oradea, Piteşti, iar patru unităţi sunt situate în Bucureşti.
Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate