Bijuterii arhitec turale. Palate și conace de milioane de euro scoase la vânzare

Bijuterii arhitec turale. Palate și conace de milioane de euro scoase la vânzare

În ultimii ani, vânzările de imobiliare au înregistrat scăderi dramatice cauzate de criza economică. Faţă de anii 2007-2008 deprecierea a fost şi de 60% din preţ. Nişa de lux şi-a păstrat valoarea, variaţiile fiind de maximum 30% şi, în general, pentru clădirile afectate de vreme

Şi pe piaţa imobiliară de lux au apărut tertipuri pentru a scădea valoarea clădirilor. Dacă ai relaţii, orice se rezolvă.

„Am întâlnit un caz în care o familie de oameni de afaceri au dorit să intre în posesia unei clădiri, monument istoric, pe baza unei chitanţe. Dreptul nu li s-a acordat şi, peste noapte, a apărut o bulină cu risc seismic pe imobil”, ne spune Radu Pasca, patronul firmei imobiliare Mister Exclusivitate. Legal, toate imobilele construite înainte de 1977 au bulină roșie cu risc seismic II.

Unicitatea şi exclusivitatea costă

Ne puteți urmări și pe Google News

O clădire istorică, aflată într-o zonă centrală este, de obicei o tentaţie. „Luxul înseamnă exclusivitate şi unicitate. O locuinţă amplasată într-o locaţie unică va avea, întotdeauna un preţ mai mare, exact aşa cum se întamplă şi în cazul unei opere de artă – pentru ca nu există două la fel!“, a declarat Eduard Uzunov, preşedintele Regatta Real Estate.

Palatul Crissoveloni-Cantacuzino - 4,2 milioane de euro

Proprietatea Palatul Crissoveloni-Cantacuzino, amplasată în zona Căii Victoriei a pierdut din valoarea afişată acum doi ani, când era listată la 10 milioane euro, din cauza efectelor vremii şi lipsei renovărilor. Preţul ei de vânzare este de 4,2 milioane de euro, valoarea fiind dată de mărimea construcţiilor, dar şi de terenul aferent.

Palatul Spayer - 3,8 milioane de euro

Pe de altă parte, Palatul Spayer, fostul sediu al băncii Marmorosch Blank, aflat în proximitatea Pieţii Universităţii este considerat o bijuterie arhitecturală. Palatul este foarte bine conservat şi este construit în stil Ludovic al XV-lea, fiind finalizat în anul 1900. Construţia este decorată cu vitralii, policandre, sculpturi. Picturile deosebite sunt realizate în stil „Art Nouveau”, ulei pe zid de catre Francisc Vodak şi reprezintă scene galante în genul lui Watteau şi Fragonard. Arhitect a fost elveţianul Louis Blanc care a lucrat împreună cu Berindey şi a avut ca destinaţie iniţială, sediu pentru Banca Marmorosh Blank în anii ,20.

Vila Capo – 8,8 milioane de euro

Vilă Art Deco situată în cea mai aprecită zonă din București, Dorobanți- Capitale. Cunoscută şi sub numele de „Vila Capo“, clădirea este o vilă interbelică, cu elemente Art Deco şi accente neoclasice, adusă în contemporan, prin realizarea unui etaj transparent.

Vilă interbelică - 8,2 milioane de euro

Vila în zona Dorobanţi-Capitale, cu o poziţie spectaculară într-una din cele mai bune zone rezidenţiale ale Bucureștiului. Nou renovată cu finisaje speciale, imobilul are la demisol piscină, baie de aburi, saună şi sală de cinema. Gradina este amenajată cu suprafaţă verde şi fântână cu apă.