Bilanțul alunecării de teren din statul american Washington ar putea crește la 90 de victime

Bilanțul alunecării de teren din statul american Washington ar putea crește la 90 de victime

Autoritățile SUA au admis că se așteaptă la “ce-i mai rău”după o săptămână de la alunecarea masivă de teren, survenită sâmbăta trecută, pe 22 martie, într-o zonă rurală din statul Washington, motiv pentru care se tem că bilanțul final al victimelor ar putea ajunge la 90 de persoane, date în prezent dispărute.

Este ceea ce a recunoscut directorul executiv în administrațiacomitatului Snohomish, Gary Haakenson, la o conferință de presă vineri seara, cu câteva ore să se împlinească o săptămână de la cea mai mare catastrofă naturală din ultimul secol din statul Washington. El anunțase că la întâlnire va informa despre “o creștere substanțială” a numărului morților, dar autoritățile au menținut bilanțul prealabil de 25 de persoane, având în vedere că procesul de identificare realizat de medicii legiști este îngreunat de condițiile grele de recuperare a cadavrelor. “Vrem să menținem speranța, dar cred că la un moment dat trebuie să ne așteptăm la ce-i mai rău”, a conchis el.

Singurii cinci supraviețuitori găsiți până acum și internați în stare gravă au fost găsiți sâmbăta trecută la primele ore după catastrofă.

Ne puteți urmări și pe Google News