Biografia lui ANDREA BOCELLI. Cântăreţul care a cucerit lumea, VINE ÎN ROMÂNIA

Autor: | | 0 Comentarii | 313 Vizualizari

Tenorul italian, Andrea Bocelli va reveni în România în vara anului 2017, pentru a susţine două concerte în care va prezenta atât repertoriul său de opera, cât şi interpretări ale unor piese celebre aparţinând altor genuri muzicale.

Primul concert va avea loc pe 22 iunie în Piaţa Constituţiei, urmat de concertul din Cluj-Napoca, de pe stadionul Cluj Arena de pe data de 25 iunie. „Invitaţia mea, cadoul meu este ca aceste «clasice» nemuritoare să fuzioneze cu experienţa, cu cele mai preţioase amintiri, cu emoţiile fiecărui ascultător, pentru a deveni coloana sonoră inimitabilă în viaţa lor”, a spus Andrea Bocelli

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958 în Lajatico, în Câmpia Toscană de lângă Volterra.Tradiţiile regiunii şi puternica influenţă a părinţilor l-au învăţat să nu accepte niciodată în mod pasiv dificultăţiile, ci mai degrabă să capete forţă din ele.

La vârsta de şase ani a început să ia lecţii de pian, înainte de a începe să înveţe a cânta la flaut şi la saxofon.  Bocelli îşi petrecea timpul cântând în copilărie, şi şi-a adus aminte mai tarziu că a fost "unul din acei copii, care este rugat să cânte pentru rude. Nu cred că cineva decide să devină cântăreţ - alţi oameni decid pentru tine prin reacţiile lor".

În anul 1970, la vârsta de 12 ani a orbit în urma unui accident în care a fost lovit în cap în timpul unui meci de fotbal. În acelaşi an a câştigat prima competiţie muzicală cu melodia "O Sole Mio".  După ce a terminat liceul, în anul 1980, a început să studieze dreptul la Universitatea Pisa, apoi a terminat facultatea ca "doctor în drept" şi a petrecut un an ca avocat din oficiu. Pentru a-şi plăti taxele, Bocelli cânta seara în diferite baruri.

În 1992, starul rock italian Zucchero a înregistrat cu Bocelli un cântec de al sau, Miserere, de pe albumul cu același nume pentru a i-o trimite tenorului italian, maestrul Luciano Pavarotti.  

În februarie 1994 Bocelli a participat la Festivalul de la San Remo la secțiunea Nou veniți cu cântecul "Il mare calmo della sera", câștigând. Albumul sau de debut, numit dupa cântec, a fost lansat imediat.

Drept câștigător al concursului de la San Remo din 1994, Bocelli a fost invitat să cânte iarăși, de data aceasta cântecul „Con te partiró” . Acest cântec a apărut și pe albumul său intitulat BOCELLI, care a fost produs de către Mauro Malavasi și lansat în primăvara lui 1995.  În 1996 Bocelli a fost invitat să cânte împreună cu soprana engleză Sarah Brightman pentru campionul mondial la box Henry Maske. Sarah Brightman a continuat să cânte cu Bocelli, schimbând titlul cântecului „Con te partiró” în „Time to say goodbye” , aceștia l-au reînregistrat împreună cu Orchestra Simfonică din Londra.

Albumul său de debut internațional din 1997, intitulat „Romanza”, lansat în primavără, i-a extins faima în întreaga lume. La 3 martie 1997 Bocelli a apărut în Hamburg, Germania împreună cu Sarah Brightman pentru a primi premiul ECHO pentru Cel Mai Bun Single al Anului. În august a luat parte la Festivalul Puccini din Torre del Lago în Italia. Toată vara a ținut 223 de concerte în aer liber în Germania, dar și concerte în sală.

În 1998, a fost ales de revista People ca fiind unul din cei 50 cei mai frumoși oameni din lume.

Tatăl lui Andrea, Sandro Bocelli, a murit la data de 30 aprilie 2000. Mama lui Andrea l-a încurajat sâ îşi termine concertele programate. La concertul de pe 5 iulie, Andrea Bocelli a dedicat piesa "Sogno" memoriei tatălui său.

 În anul 2006, Bocelli a influenţat municipalitatea oraşului său natal, Lajatico, pentru a construi un teatru in aer liber, "Teatrul Liniştii".  ​
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
loading...