Editura Evenimentul si Capital

Bizarerii la licitația manualelor digitale pentru picii din clasa I și a II-a

O miză importantă
Autor: | | 0 Comentarii | 218 Vizualizari

La licitația din 2014 privind manualele digitale, chiar înainte de semnarea acordurilor cadru cu Ministerul Educației, unele dintre noile manuale scrise pentru copiii de clasa I și clasa a II-a au fost făcute publice! Era permis așa ceva? Nu prea! Urmează o nouă bătălie.

Editura Aramis a anunțat pe Facebook, rapid, variantele demo ale manualelor digitale. Și editura Insoft a luat startul mai devreme și a anunțat că: „a lansat o nouă gamă de resurse educaționale digitale, pentru elevii de clasa I și a II-a.” Nici editura Ascendia nu s-a lăsat și a furat startul postând pe site câteva pagini

din manualul de clasa a II-a chiar înainte de demararea licitației! Nu se mai pun la socoteală e-mailurile transmise profesorilor în care aceștia sunt rugați: „să împărtășească cu alți colegi bucuria apariției manualului de Comunicare în limba romana de la editura XXX, clasa I, autori: Mariana Norel, Victoria Pădureanu, Adriana Mălureanu”. A fost cinstită competiția? Cel mai sigur, nu. Lupta pentru împărțirea unei felii cât mai mari a fost dură, ca în cușca MMA, cu lovituri de picioare în cap și încercări de sugrumare a adversarului. Și criticile la adresa prețului au intrat în preocupările celor care au fost descalificați, sau care au venit cu niște sume enorme. Editurile câștigătoare au fost scoase la tablă și arătate cu degetul că au prețuri mici, ca și cum într-o licitație publică ar fi fost firesc să nu existe barem de preț. După un an, apele s-au mai calmat și toate firmele care au pornit în cursă au văzut - cu neplăcere, desigur - că pe lumea asta sunt unii mai bine și alții mai slab pregătiți. Bătălia pentru următoarele licitații privind manualele școlare se anunță a fi sângeroasă.
Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate