Blejnar îi dă o gaură de 1 MILION DE EURO LUI VOICULESCU. Antena 1 nu mai strigă „Bingooo!”

Blejnar îi dă o gaură de 1 MILION DE EURO LUI VOICULESCU. Antena 1 nu mai strigă „Bingooo!”

Televiziunea din Băneasa pierde o afacere de un milion de euro din cauză că nu mai poate transmite jocul.

Antena 1 nu mai difuzează, începând de ieri după-amiază, jocul Super Bingo Metropolis, pe care îl are în grilă din 2009. În locul acestei emisiuni, postul din Băneasa a difuzat filmul "La bine şi la rău". Anularea emisiunii este urmarea deciziei de joia trecută a celor şapte membri ai Comisiei pentru avizarea jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, care au decis, în unanimitate , să revoce licenţa de joc a firmei SC Phoenix Games SRL, cea care organiza Bingo Metropolis. Contre Deşi au încercat să forţeze transmiterea emisiunii, atât patronii firmei organizatoare cât şi reprezentanţii Antenei 1 s-au văzut nevoiţi să anuleze jocul.

"Cu zece minute înainte de începerea emisiunii, reprezentanţii Antenei 1 şi cei ai firmei organizatoare, SC Phoenix Games SRL, voiau să dea drumul la joc. Inspectorii de la ANAF şi cei de la Garda Financiară le-au arătat decizia Comisiei de avizare a jocurilor de noroc şi le-au atras atenţia organizatorilor că dacă dau drumul la joc e infracţiune. Bodyguarzii de la intrare s-au contrat cu inspectorii de la ANAF şi cu cei de la Garda Finanaciară şi nu le-au dat voie să intre. "O să depunem plângere împotriva bodyguarzilor pentru obstrucţionarea inspectorilor", au declarat, pentru EVZ, surse din cadrul ANAF. FILM. „La bine și la greu” a înlocuit, ieri, Bingo Metropolis Antena 1 încasa 20.000 de euro pe ediţie

Pentru difuzarea jocului Super Bingo Metropolis, pe intervalul orar 16.30 – 19.00, Antena 1 încasa în jur de 20.000 de euro pe ediţie, de pe urma publicităţii transmise în cadrul emisiunii şi a producţiei acesteia. Dacă înmulţim această sumă cu numărul ediţiilor dintr-un an, rezultă că postul de televiziune din Băneasa a pierdut o afacere de aproape un milion de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Contractul avea nişte clauze complexe. Banii se încasau atât pentru publicitatea dată în timpul jocului, cât şi pentru costurile concrete de producţie. Sumele acestea au mai suferit modificări în ultima perioadă", a declarat, pentru EVZ, unul din cei implicaţi în organizarea acestei emisiuni. DATORII

Patronul firmei: "Jucătorii îşi vor primi banii înapoi" Radu Chifa, unul dintre acţionarii SC Phoenix Games SRL, a declarat, în exclusivitate pentru EVZ, că toate persoanele care au cumpărat cartoane la bingo pentru jocul de duminică îşi vor primii banii înapoi.

"Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Asta e situaţia. Informez toate persoanele care au cumpărat cartoane la bingo că îşi vor primii banii înapoi. Începând de mâine, cei care au jucat trebuie să se prezinte la sediile firmei noastre din toată ţara, pentru a-şi primii banii înapoi", a afirmat Chifa. DATORII. Mii de oameni care au cumpărat cartoane la Bingo sunt sfătuiți de patronul firmei să se prezinte astăzi la sucursale din țară pentru a-și recupera banii

Întrebat despre incidentul din studio, unde bodyguarzii s-ar fi contrat cu inspectorii fiscali, Chifa a precizat: "Nu au fost altercaţii. Din contră, inspectorii de la ANAF şi cei de la Garda Financiară au făcut presiunii asupra noastră, în platou. Noi am vrut să dăm drumul la joc pe responsabilitatea noastră, dar cei de la Antena 1 au refuzat să transmită jocul. Cei de la Antena 1 s-au speriat după ce inspectorii de la ANAF le-au lipit la intrare decizia de joi a comisiei", a adăugat patronul de la Bingo Metropolis.

Cei doi prezentatori, Romică Ţociu şi Cornel Palade, îşi mai trec în "palmares" încă un joc de Bingo.

ANCHETĂ

EVZ a demascat datoriile Bingo

EVZ a publicat săptămâna trecută, marţi, o anchetă în care aducea la cunoştinţa opiniei publice faptul că firma SC Phoenix Games SRL, cea care organiza Super Bingo Metropolis, are datorii la bugetul de stat de peste 1,2 milioane de euro. Toatea acestea reprezintă acțiunea Fiscului, condus de Sorin Blejnar. Potrivit legii privind jocurile de noroc, dacă o astfel de firmă nu-şi achită datoria la bugetul de stat în 30 de zile de la termenul scadent, atunci Comisia pentru avizarea jocurilor de noroc poate decide revocarea licenţei de joc. Acest lucru s-a întâmplat joi. ÎNCERCARE

Au vrut să nu aplice decizia comisiei

Potrivit legislaţiei jocurilor de noroc, reprezentanţii firmei organizatoare şi cei ai Antenei 1 trebuiau să stopeze jocul Bingo Metropolis încă de joi, după decizia comisiei. Cu toate acestea, Antena 1 a continuat să facă reclamă emisiunii, în care se anunţau premii de milioane de euro.

Chiar ieri, promo-ul emisiunii a fost difuzat cu jumătate de oră înainte de programarea jocului. În ultimele zile, oamenii puteau cumpăra cartoane de bingo, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Au refuzat să semneze

De cealaltă parte, reprezentanţii firmei organizatoare au încercat să amâne aplicarea deciziei prin tot felul de tertipuri.

Mai întâi, aceştia au refuzat, joi, să semneze hârtia prin care luau la cunoştinţă de decizia comisiei, deşi aceştia au participat la lucrările acesteia.

"Reprezentanţii firmei Pho­enix Games au participat la şedinţa de joi. Le-au fost înregistrate buletinele de iden­titate la intrare, dar la sfârşitul şedinţei au refuzat să semneze actul prin care luau la cunoştinţă de decizia comisiei. Secretariatul comisiei le-a trimis încă de joi pe e-mail şi pe fax decizia la sediul firmei, dar şi prin aceste metode au refuzat să semneze actul. Astăzi (ieri – n.r.), le-a sosit prin Poşta Română decizia, dar nici aşa nu au ţinut cont de ea. Ei au încercat, probabil, să tragă de timp pentru a putea să dea drumul azi (ieri – n.r.) la joc", declară sursele EVZ.

"Inspectorii ANAF şi cei ai Gărzii Financiare au fost în studioul unde urma să se desfăşoare jocul şi le-au atras atenţia organizatorilor că sunt pasibili de o infracţiune dacă dau drumul la joc. Doar aşa s-a stopat difuzarea jocului", precizează sursele EVZ. 80.000 de euro încasau lunar reprezentanţii Antenei 1 pentru transmiterea Bingo Metropolis JUDECATĂ

Emisiunea se amână. Se merge în instanţă Radu Chifa a precizat că va contesta, astăzi, în instanţă decizia comisiei de revocare a licenţei de joc. "Emisiunea se amână până când instanţa va decide definitiv şi irevocabil dacă decizia comisiei este corectă", ne-a declarat Chifa. El speră să obţină o ordonanţă preşedinţială care să-i ofere şansa să continuie imediat jocul, în paralel cu procesul de la tribunal dintre firmă şi instituţiile statului.

Într-un comunicat de presă trimis la redacţie, Chifa susţine că ANAF-ul şi Garda Financiară îl obstrucţionează.