PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Politica

INTERVIU. Bogdan Diaconu, președintele PRU: Partidul își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru!

Autor: | | 10 Comentarii | 311 Vizualizari
Bogdan Diaconu. Liderul PRU.
Bogdan Diaconu, președintele PRU, respinge acuzația că ar fi „omul Moscovei” și spune că nu este de acord cu pedeapsa cu moartea.

 - Evz: Veţi avea ca slogan de campanie „Victor Ponta prim-ministru”?

- Bogdan Diaconu: Va fi o promisiune faţă de români. PRU intrat în Parlament va condiţiona orice fel de majoritate parlamentară de nominalizarea ca prim-ministru a domnului Ponta. Românii trebuie să știe că dacă votează PRU, votează Ponta prim-ministru.

- Aţi putea fi acuzat că nu vă interesează principiile, ci doar o persoană.

- Românii au nevoie de guvernanţi care au demonstrat că apără interesele economice ale României. Ponta a fost cel mai bun premier și a fost singurul care a făcut o guvernare naţională.

„Se încurajează delațiunea”

- Luaţi în calcul ca în campanie candidaţii PRU să apară alături de Ponta pe bannere?

- Eu iau în calcul ca Ponta să se alăture PRU, să fie și fizic în campania electorală alături de PRU. Dar vă pot spune cu siguranţă că, într-un fel sau altul, bătălia electorală pentru alegerile parlamentare va fi purtată de PRU și de Victor Ponta împreună.


- Îl vreţi în partid pe Victor Ponta?

- Orice om sănătos la cap și l-ar dori pe Ponta în partid și în fruntea partidului său, pentru că vedeţi ce cotă de popularitate, simpatie și încredere are. Este primul politician în toate topurile, asta înseamnă că românii au fost mulţumitţi de guvernarea sa și au resimţit-o în buzunare. Dacă Ponta va veni în PRU, cu siguranţă vom lua peste 15%.

- Statutul PRU îi interzice lui Ponta să intre în partid. Articolul 14 spune că nu poate deveni membru de partid persoana care este cercetată penal. Ponta este trimis în judecată.

- Nu are nicio condamnare.

- În statut nu scrie despre condamnare.

- Și în codul de etică al PSD există anumite interdicţii și derogări. Cu siguranţă că nu se pune problema ca Ponta să nu primească derogări din partea PRU.


- Dar este trimis în judecată! Statutul nu îi dă voie.

- Până la o hotărâre definitivă și irevocabilă, orice om este nevinovat.

- Acest Statut este un act juridic pe care l-aţi depus la Tribunal și în acest act scrie că nu poate.

- Luăm în calcul și modificarea Statutului, cu siguranţă.

- Doi parlamentari trimiși în judecată, Sebastian Ghiţă și Cristian Rizea, au fost primiţi în PRU și sunt trimiși în judecată. Cum au fost primiţi?

- Prin votul colegilor. Dar și dânșii sunt nevinovaţi până la o hotărâre definitivă și irevocabilă.

- Atunci cui i se aplică Statutul?

- Oricui primește o hotărâre definitivă și irevocabilă.

- Acest articol trebuie schimbat?

- Vedem că toată lumea are dosar și cercetări penale pentru că se încurajează delaţiunea și oricine face un denunţ automat se deschide un dosar penal. Cred că este un element pe care trebuie să-l schimbăm în statut.

- Când aţi realizat Statutul de ce aţi pus această prevedere?

- A fost realizat de un colectiv, de colegii mei şi în acel moment am considerat că este oportun să introducem această prevedere, numai că nimeni nu şi-a imaginat că în România toată lumea va avea dosare penale. Avem 4 milioane de români cu dosare penale.

Prostituția trebuie reglementată

- Aţi fost acuzat că sunteţi omul rușilor. Este adevărat?

- Singura legătură cu Vladimir Putin este că amândoi avem soţii gimnaste. Nu am nicio legătură cu Rusia, nu am fost niciodată în Rusia în cei 37 de ani de viaţă. Sunt convins că celebra axă București-Londra- Washington este mai necesară pentru viitorul României decât oricând, sunt 100% convins că trebuie să ne bazăm pe parteneriatul nostru strategic cu NATO. Acuzaţiile au plecat din zona înliniedreapta, HotNews, divizia de presă finanţată de Soros, care pleca de la o informaţie falsă că eu aș fi fost jurnalist la Vocea Rusiei. Nu am fost niciodată jurnalist la Vocea Rusiei.

- La Congresul dumneavoastră au venit reprezentanţi ai ambasadelor Rusiei și Chinei.

- Am avut transmise invitaţii tuturor ambasadelor importante, Statele Unite, Marea Britanie, Germania. Reprezentanţii ambasadei Chi nei și Rusiei au ales să și participe la eveniment. Am refuzat un mesaj din partea lor, doar reprezentantul ambasadei Chinei a avut un cuvânt de spus.

- Cum vă explicaţi că restul ambasadelor nu au venit?

- Nu ştiu.

- Contează pentru dumneavoastră acest lucru?

- Mai mult sau mai puţin. Chiar nu cred că este esenţial. Eram un partid nou-înfiinţat, nu ne-au dat importanţă. Nereprezentând foarte mult la acel moment pe scena politică din România, probabil că nici interesul ambasadelor nu a fost atât de ridicat.

- Totuşi au fost două ambasade interesate, Rusia şi China.

- Asta nu înseamnă că am fost şi noi interesaţi de prezenţa lor acolo. De altfel, am şi refuzat un mesaj din partea lor, doar reprezentantul ambasadei Chinei a avut un cuvânt de spus.

- De ce le-aţi refuzat un mesaj?

- Tocmai pentru a opri anumite speculaţii că vorbeşte un reprezentant al ambasadei Rusiei şi în lipsa unui reprezentant al Statelor Unite, am zis că este mai corect aşa.

- Sunteţi de acord cu pedeapsa cu moartea?

- Nu sunt de acord cu această măsură, este împotriva valorii creștine.

- Dar cu legalizarea prostituţiei?

- Cred că prostituţia trebuie reglementată, dar nu știu dacă societatea românească este pregătită pentru acest lucru și nu cred că ar constitui un beneficiu din punct de vedere al bugetului de stat. Cred că dimpotriva, ar genera creșterea fenomenului infracţional pe infracţiuni conexe, trafic de carne vie, sechestrare de persoane. Însă trebuie o reglementare. De exemplu, în Suedia s-a rezolvat această problema, prostituţia acolo este aproape zero pentru că se pedepseşte clientul, nu prostituata, şi atunci funcţionează ruşinea socială, exemplul social şi când nu ai cerere nu ai nici ofertă.

- Oamenii ar trebui să aibă dreptul legal la eutanasiere?

- Convingerea mea este că viaţa ne-a dat-o Dumnezeu şi numai Dumnezeu poate să ne-o ia. Aş fi împotrivă, cu siguranţă.

- Biserica ar trebui să plătească taxe și impozite ?

- Având în vedere că suntem un popor creștin, cred că Biserica își merită statutul fiscal pe care îl are.

- Credeţi în Dumnezeu?

- Sigur, mă trag dintr-o familie de preoţi, sunt crescut și educat de bunicul meu care a fost preot.

Ce înţelegi prin credinţă şi Dumnezeu?

Este un punct de sprijin de care orice om simte nevoia, este un set de valori care ne ajută să convieţuim în societate.

Ce valori?

Plecaţi numai de la cele 10 porunci şi vedeţi că este un sistem de convieţuire şi de organizare socială aproape perfect.

Ce părere aveţi despre atei?

Credinţa, sau lipsa ei, nu poate fi judecată şi nimeni nu are dreptul să judece un om din această perspectivă, este o chestiune de opţiune personală.

- Care consideraţi că sunt principalele probleme ale României?

- Sunt exact cei trei piloni care susţin orice societate şi care au fost permanent atacaţi în ultimii 27 de ani: educaţia, sănătatea şi siguranţa adică ordine publică, armată, justiţie. Acestea sunt principalele direcţii care trebuie să reprezinte prioritatea pentru orice guvernare va veni din 12 decembrie.

- Cum este posibil ca un strugure din Italia să fie mai ieftin decât un strugure din România?

- Dar cum este posibil, de exemplu, acum un an am văzut principalul fruct exportat de România este banana? Sunt multe întrebări la care trebuie să ne răspundem.

- Dumneavostră aveţi un răspuns?

- Sunt interesele economice promovate de marii operatori în piaţă care din păcate sunt reprezentaţi de capitalul străin, nu de capitalul autohton.

- Vedeţi multinaţionalele ca o ameninţare?

- Nu, dar văd o ameninţare faptul că Guvernul României nu are grijă de capitalul autohton.

- Aveţi o doctrină proprie, naţional-democraţia. Dacă veţi intra în Parlament ce legi veţi propune pornind de la această doctrină?

- Doctrina pe care PRU a adoptat-o este scrisă de Nicolae Iorga şi am adaptat-o realităţilor zilelor noastre şi am completat-o cu texte ideologice şi doctrinare din cele două volume ale mele, <România Unită> şi <România Iubită> şi din volumele şi textele scrise de cofondatorul PRU, Vlad Hogea.

- Naţionalismul despre care vorbiţi înseamnă o izolare a României?

- Nu promovăm naţionalismul naţionalist, ci promovăm şi apărăm cu fermitate un proces de suveranism, adică de întărire a suveranităţii naţionale şi protejare a ei. Dar să ştiţi că preţuim şi suntem 100% pozitivi legat de parteneriatul strategic cu NATO şi cu cel mai important aliat al nostru, Statele Unite. În schimb, ne opunem cu fermitate înţelegerilor mârşave franco-germane care se fac cu Rusia în detrimentul României şi a întregii Europe.

- Promovaţi idei şovine?

- Sub nicio formă. PRU este un partid naţionalist modern care are în centrul preocupărilor justiţia socială şi de aceea l-am ales în mijlocul siglei pe Vlad Ţepeş, pentru că transmite cel mai fidel societăţii mesajul de justiţie şi de echitate socială şi avem în mijlocul intereselor noastre un naţionalism economic, promovarea intereselor economice ale României în acest proces de globalizare. După aderarea României la UE, nu mai contează ideologiile de stânga, dreapta, putem discuta doar despre politică naţională sau antinaţională. Trebuie să protejăm capitalul autohton în această luptă acerbă cu multinaţionalele şi cu corporaţiile străine.

- Ce legi veţi promova dacă intraţi în Parlament?

- Trebuie să schimbăm filosofia de finanţare în sistemul bugetar şi să nu mai finanţăm posturi pe hârtie, ci anvelopă salarială, asta înseamnă că un manager de instituţie publică va avea libertatea să decidă dacă lucrează cu 100 de oameni cu 10 milioane salariu sau lucrează cu 10 oameni competenţi cu 100 de milioane salariu şi aşa putem introduce şi competenţa în sistemul bugetar. Mai avem în dezbatere internă posibilitatea de a distrui resursele mai echitabil pe teritoriul naţional, pentru că în momentul de faţă pentru orice litru de benzină sau motorină care se vinde in România, TVA-ul se plăteşte la sectorul 2 pentru că Petromul are sediul în sectorul 2. Cred că trebuie să găsim o formulă ca taxele şi impozitele să se plătească acolo unde se desfăşoară activitatea economică, la punctul de lucru, nu la sediul social.

- Românii se plâng că au salarii şi pensii mici, iar preţurile sunt mari. Ce veţi face în Parlament să rezolvaţi acest lucru?

- Da, din păcate preţurile sunt alineate la preţurile din UE, pe când veniturile nu sunt. Corporaţiile străine, multinaţionalele care au venit în România nu au venit să facă binefacere, ci profit, trebuie să fie şi o resposabilitate socială. Nu poţi să exploatezi forţa de muncă românească şi să plăteşti salariul minim pe economie. Cred că trebuie să ne gândim la protecţia românilor din multinaţionale, care nu au salarii mari, toată lumea scoate în faţă salariile din IT, dar vedeţi cât are o casieră la Carefour sau un merchandiser la Metro. Trebuie să ne gândim la ridicarea salariului minim la un prag acceptabil, astfel să forţăm acest capitaism sălbatic reprezentat de multinaţionale şi corporaţii străine să plătească cât de cât decent munca în România.

- De ce militaţi pentru unirea României cu Republica Moldova?

- În primul rând pentru că este idealul nesatisfăcut al naţiunii române. În al doilea rând, pentru că există advantaje pragmatice. Gândiţi-vă că toate bugetele la Bruxelles se calculează la mia de locuitori, deci vom avea o alocare bugetară mult mai mare dacă România va fi mai mare. Doi, România are o mare problemă demografică, în general problema se rezolvă prin stimularea natalităţii care dă rezultate în 20-30 de ani şi a doua metodă, importul de populaţie, folosită de Franţa în anii 60-70, a importat din colonii şi azi plăteşte un preţ mult prea mare. Noi avem şansa să fim mai mulţi aducând în România o populaţie care vorbeşte aceeaşi limbă, are aceleaşi valori, aceeaşi religie. Câştigăm forţă de muncă şi un segment de populaţie activ. Plus că am câştiga o suprafaţă agricolă foarte bună.

Tag-uri: Bogdan Diaconu, pru, psd, victor ponta, moscova, parlament, romania, nato, romani, ue, nationalist, nicolae iorga
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului INTERVIU. Bogdan Diaconu, președintele PRU: Partidul își va face campanie promovându-l pe fostul premier, deși acesta este membru PSD. Dacă votați PRU, votați Ponta prim-ministru!.
SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>

Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii