Editura Evenimentul si Capital

Dr. Bogdan Păltineanu şi prof. dr. Dan Straja, condamnaţi la câte 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Procurorii spun că dr. Dan Straja ar fi primit mită 95.750 de euro pentru a facilita contracte de achiziții publice.
Autor: | | 2 Comentarii | 524 Vizualizari

Foştii manageri de spitale, dr. Bogdan Păltineanu şi prof.univ.dr. Dan Straja, au fost condamnaţi, joi, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Decizia magistraților nu este definitivă.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, de asemenea, și menţinerea controlului judiciar faţă de cei doi foşti manageri de unități sanitare şi a sechestrului pus asupra bunurilor mobile şi imobile ale acestora.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, la începutul lunii august, pe Bogdan Păltineanu, fost manager al Spitalului „Bagdasar Arseni” şi pe Dan Nicolae Straja, fost manager al Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, ambii fiind acuzaţi de luare de mită.

În ce-l priveşte pe dr. Bogdan Păltineanu, sunt vizate fapte care ar fi fost comise în perioada în care conducea Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan”. E vorba de licitații publice făcute de această unitate sanitară.

„În perioada mai - august 2015, Păltineanu Bogdan, în exercitarea atribuţiilor ce îi reveneau în calitate de manager la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie „Ana Aslan” în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a patru societăţi comerciale suma totală de 73.450 euro şi 18.600 lei. Banii primiţi de inculpat la datele menţionate, într-un imobil ce-i aparţinea, în autoturismul personal şi în cel al reprezentantului firmelor furnizoare, reprezentau comisionul stabilit (5 – 10 %) pentru derularea în bune condiţii (emitere comenzi, plată facturi) a contractelor de reactivi, mobilier medical şi dispozitive medicale pe care Institutul de geriatrie le încheiase cu firmele respective” se arată, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Prof.univ.dr. Dan Nicolae Straja este suspectat că în luna mai a anului 2015, în calitate de manager la Institutul Oncologic Profesor Doctor „Alexandru Trestioreanu” , tot pentru încheierea unor contracte de achiziții publice, ar fi primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale suma de 95.750 euro, reprezentând comisionul stabilit pentru derularea, în bune condiţii, a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi), spun anchetatorii.

„Sumele de bani, primite de inculpat atât în biroul său din cadrul instituţiei pe care o conducea, cât şi în autoturismul personal, pe o stradă necirculată, indicată anterior de inculpat, reprezentau comisionul stabilit (5%) pentru derularea în bune condiţii a contractelor de furnizare de dispozitive medicale (emitere comenzi, plată facturi) pe care Institutul Oncologic le încheiase cu cele doua firme”, se mai arată în comunicatul DNA.

Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale lui Dan Straja în valoare de 95.750 de euro, iar în cazul lui Bogdan Păltineanu până la concurenţa sumei de 73.450 euro şi 18.600 de lei.
Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate